New Yorkul a devenit cel de-al 23-lea stat american care autorizează canabisul în scopuri medicale

  de Special Arad | 8 July 2014, 12:52 PM | Internaţional

  0

  Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a semnat luni o lege care autorizează canabisul în scopuri medicale, New Yorkul devenind astfel cel de-al 23-lea stat american ce relaxează legislația în domeniu, relatează marți AFP.

  Această lege încadrează strict distribuirea, de către medici autorizați, și doar unor persoane care suferă de maladii grave, îndeosebi cancer, HIV (responsabil de SIDA), maladia Lou Gehrig, maladia Parkinson, scleroza în plăci, boli ale măduvei spinării sau epilepsie. Persoanele respective vor trebui în prealabil să fie acceptate în cadrul programului.

  Potrivit Realitatea TV, doar cinci întreprinderi vor fi autorizate să-l cultive și să-l distribuie în stat, maximum în 20 de instituții în total.

  Drogul nu va putea fi fumat și dozele vor fi strict limitate, fără să se depășească 30 de zile de tratament.

  În total, 23 de state americane și capitala federală Washington autorizează marijuana medicală, cu mai multe sau mai puține limite. Unele state le permit îndeosebi bolnavilor să dețină câteva plante.

  Două state americane au legalizat chiar complet canabisul, Colorado (vest) și Washington (nord-vest).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.