„Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul V: „Nesimțitul din mijlocul străzii” – Video

  de Mihai Todoca | 11 mai 2018, 9:48 AM | Strada | Topic special

  4

  Continuăm campania „Nesimțirea nu este un handicap” și așa cum am anunțat nu ne vom axa doar pe cazurile când anumiți șoferi parchează în mod ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

  Subiectul de azi este folosirea luminilor de avarie în mod abuziv, ilegal. Înainte de a prezenta șoferul cu „hai du-te repede că pun pe avarii și te aștept”, dorim să reamintim șoferilor care sunt cazurile în care se folosesc luminile de avarii, prezentându-le pe scurt:

  #1 Când vehiculul a fost imobilizat pe carosabil

  #2 Când vehiculul se deplasează foarte lent

  #3 Când vehiculul este remorcat

  #4 Când se blochează circulația

  Toate aceste situații pot avea mai multe cauze, în general legate de proasta funcționare a autoturismului.

  Când NU se folosesc luminile de avarii:

  Luminile de avarii au un rol, și în nici un caz nu este acela că „aștept pe cineva”, „intru puțin aici”, „doar se dă jos din mașină, ce te grăbești?” sau alte motive personale care din păcate nu numai că încurcă circulația, dar chiar se ajunge în ipostaza de a se bloca o bandă de circulație, așa cum e și în cazul de față.

  Pe strada Nelu Aristide Dragomir, vizavi de sediul BCR, o stradă aglomerată cu doar două benzi, un arădean a pus în funcțiune luminile de avarii și aștepta cuminte pe contrasens.

  La întrebarea: „Ce faci?”, el răspunde făcând semne cu mâinile că e pe avarii. Doar că mașina nu prezenta nici o avarie, iar condițiile de drum nu justificau punerea în funcțiune a acestora. „Rugat” să plece de acolo și să elibereze banda de circulație s-a petrecut o minune și mașina a funcționat normal.

  Atragem atenția tuturor conducătorilor auto că acest comportament în trafic este unul abuziv, ilegal și care ține de educația acestora, iar pe cine „prindem”….

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu a plecat nicăieri! Și-a mutat mașina fiindcă i-am cerut să o mute din mijlocul drumului. La 20 de metri în fața și în spatele lui erau locuri de parcare libere, doar că el vroia să stea ca nesimțitul exact în ușa băncii.

    Eu sunt „imbecilul care se crede zoro”! Ai ceva împotrivă? Învață să fii civilizat și să ai pretenția ca alții să fie civilizați, că nu trăim în junglă și nu își face nimeni regulile după cum îl duce mintea!

    +19 voturi
    +1
    -1
    • acuma stii cum e cu piatra,sau cu paiu si birna,sau cu judecata prea aspra!!ce am vrut sa zic omul era in masina,a mutat-o daca i-ai atras atentia,perfect!! si l-ai facut si prost!!! cum era daca cobora din masina si-ti zicea cum am vazut intr-un video la ziaru vostru–daca iti fut una umbli in maini

     +1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.