joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medicii arădeni au fost și ei informați despre măsurile ce trebuie luate împotriva coronavirusului din China

  de Special Arad | 22 ianuarie 2020, 6:28 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  răspândiera coronavirusului (foto: The Sun)

  Comunicat. În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate în laborator cu noul coronavirus în China, Thailanda şi Japonia, recomandările pentru populaţie sunt următoarele:

  -călătorii care planifică să viziteze Wuhan, China ar trebui să evite vizitarea “pieţelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte şi să evite contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii,
  -călătorii care planifică să viziteze Wuhan, China ar trebui să respecte o bună igiena a mâinilor şi a alimentelor şi să evite contactul cu animale, excreţiile sau picături provenind de la acestea,
  -călătorii cu simptome respiratorii acute care revin din Wuhan sau care au călătorit in China cu staţionare în Wuhan sunt sfătuiţi să se adreseze medicului şi să ii menţioneze istoricul de călătorie in Wuhan,
  -în plus, din cauza activităţii gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui sa fie vaccinati anti-gripal cu minimum 2 saptamani anterior deplasarii, pentru a preveni o boala respiratorie severa.

  Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a informat medicii de familie și unităţile sanitare cu paturi de pe raza județului privind măsurile care trebuie luate în caz de suspiciune de îmbolnăvire cu pneumonie cauzată de coronavirus Wuhan, China.

  Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, rapoartele autorităţilor chineze indică faptul că a fost identificat un nou coronavirus ca agent etiologic pentru pneumonie la cazurile spitalizate aparţinând clusterului din Wuhan.
  Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie. Tipul de pneumonie este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca şi cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.
  Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.