sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mama lui Gabi – „omul care aduce cartea”, refuză cu vehemență orice ajutor pentru fiul său

  de Special Arad | 21 februarie 2016, 10:18 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Zilele trecute, reprezentanții Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad au făcut o vizită la domiciliul lui Gabi, băiatul care vinde cărți în fața centrului comercial Ziridava și pe Mețianu. Aceștia au dorit să vadă care sunt condițiile în care trăiește, cu gândul să-i întindă o mână de ajutor. Dar ceea ce s-a întâmplat le-a depășit așteptările: mama băiatului a refuzat efectiv orice ajutor din partea lor și a oprit orice demers prin care el ar putea primi ajutor social de pe urma handicapului său.

  Directorul DDAC Arad, Oana Pârvulescu, a spus că Gabi a avut în trecut certificat de handicap, în urma căruia primea un venit, însă în momentul în care a expirat, mama lui nu a mai dorit să îl prelungească. Femeia nu lucrează și nu are niciun venit, însă asta nu a împiedicat-o să se împotrivească primirii vreunui ajutor. Aceasta i-a dat afară pe inspectorii DDAC, vorbind urât cu ei.

  După acest incident, cei de la DDAC l-au vizitat în fața magazinului Ziridava pe băiat. Dorind să-l ajute, l-au întrebat dacă are buletinul asupra sa, însă acesta le-a spus că toate actele sale se află în posesia mamei. Fără acte, autoritățile nu au cum să intervină. Dar mama se împotrivește în continuare să coopereze.

  Mai mult, fără acte, nici cei care doresc să-l ajute pe „omul care aduce cartea” să-și recupereze vederea, prin intervenție chirurgicală, nu au cum.

  Tot ce putem spera este ca Gabi să reușească să-și obțină cartea de identitate de la mama sa. Până atunci, îi putem aduce un zâmbet, vizitându-l și cumpărând de la el o carte.

  Citește și:
  •   Gabi, „omul care aduce cartea”, a primit ajutor din partea unei arădence din Spania!
  •   Polițiștii l-au alungat pe Gabi, „omul care aduce cartea”. Peste cinci minute a revenit. O întâmplare de „social network de stradă”, pe sistemul „five minutes ago” (Video)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.