vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gabi, „omul care aduce cartea”, a primit ajutor din partea unei arădence din Spania!

  de Tomck@t | 11 februarie 2016, 1:20 PM | Recomandările editorilor | Social Media | Strada

  1

  Determinat de pamfletul gonzo-sentimental publicat pe Special Arad acum două săptămâni, fostul nostru coleg Andrei Fuliaș a pornit și el pe fapte bune și a scris un comentariu pe Facebook despre Gabi, supranumit de noi „omul care aduce cartea”. Îl știți pe Gabi… tânărul onest, cu o situație socială grea, care suferă de o deficiență de vedere și care supraviețuiește de pe o zi pe alta vânzând cărți la prețuri modeste. Fără autorizație… dar ăsta e un alt subiect. Asemenea articolului Special Arad, postarea lui Fuliaș a devenit virală printre internauții arădeni și a avut sute de Like-uri și 115 distribuiri, realizând, încă o dată, o adevărată campanie socială pentru ajutarea lui Gabi. Vestea a ajuns și la urechea unei arădence stabilite în Spania, care a ținut să-l ajute financiar pe acest tânăr. Nu vă gândiți la o sumă colosală… actul în sine fiind important în cazul de față.

  Doamna din Spania a trimis prin transfer bancar 50 de euro, ce i-au fost oferiți lui Gabi prin intermediul lui Andrei Fuliaș. Acesta a povestit, ieri, pe Facebook, care a fost reacția lui Gabi când a primit banii:

  „I-am explicat că o doamnă cu suflet mare din Spania i-a trimis, prin mine, suma de 50 de euro. S-a uitat nedumerit la mine și a spus «Doamne, îi mulțumesc frumos, dar nu știu cât înseamnă 50 de euro!». Parcă am anticipat chestia asta și pentru a-l ajuta i-am schimbat eu în lei. 50 de euro înseamnă 221,5 lei. I-am spus «știu că nu e mult, dar poate te ajută să te descurci timp de vreo săptămână». Ei bine, Gabi nici nu s-a gândit la așa ceva și mi-a spus «Nu mă ating de ei, îi pun deoparte pentru operație (vorbea despre o operație la ochi), că cine știe cât costă… Oare dacă sunt la școală am ceva reducere?». Am înțeles că cineva cu suflet mare l-a dus pe Gabi la un control oftalmologic, chiar în complexul Ziridava și că i s-a spus că poate fi operat. Sincer, mă gândesc foarte serios ca, împreună cu toți cei doritori, să demarăm o campanie prin care să îl ajutăm pe Gabi să-și facă operația respectivă și să poată duce o viață normală, să poată munci – pentru că își dorește asta, să se poată întreține singur și să nu mai fie nevoit să stea să vândă cărți în caniculă, în ploaie sau în vânt. Când o să am puțin timp o să încerc să merg cu Gabi acolo unde și-a făcut controlul și să vedem exact cât costă operația și când ar putea fi făcută. Sunt convins că nu sunt singurul care își dorește să dea o mână de ajutor și că împreună cu mulți alți oameni inimoși putem să-l ajutăm!” (vezi textul integral aici)

  Foto: Facebook / Andrei Fuliaș

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.