Întâlnire de lucru cu ONG-urile arădene la Direcția de Asistență Socială

  de Special Arad | 30 November 2018, 12:16 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Direcția de Asistență Socială Arad a desfășurat o întâlnire de lucru împreună cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale și comunităților religioase care activează în domeniul asistenței sociale. Subiectul principal al întâlnirii a fost elaborarea planului de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Municipal Arad pentru anul 2019.

  „Ne bucurăm foarte mult de prezența reprezentanților ONG-urilor și comunităților religioase arădene alături de care am detaliat planul anual de acțiune, în ce privește serviciile sociale din cadrul instituției noastre. Ne propunem pentru anul viitor să avem în vedere monitorizarea și promovarea drepturilor copiilor cu părinți plecați în străinătate. Vrem să intervenim în cazurile de violență domestică prin înființarea unui compartiment de consiliere și să încercăm să oferim un adăpost pentru victimele care se confruntă cu violențe în familie.Totodată ne propunem pentru anul viitor înființarea unui centru de consiliere și asistență comunitară. Faptul că reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale au arătat o deschidere largă către noi și s-au declarat interesați să ne sprijine în acțiunile pe care le vom intreprinde nu face decât să ne dea speranța că vom putea realiza ceea ce ne propunem și vreau pe această cale să le mulțumesc. Nu în ultimul rând aș vrea să mulțumesc Consiliului Local Municipal Arad pentru sprijinul acordat și consilierilor locali Mariana Cismașiu și Laura Andres pentru prezența la această întâlnire” a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.

  În urma unor discuții libere, cei prezenți la întâlnire au venit cu propuneri, chiar cu unele soluții pe marginea acestui plan de acțiune al DAS Arad. Au fost prezenți și șefii de servicii din cadrul instituției, care și-au prezentat pe rând activitatea pe care o desfășoară serviciul aflat în subordinea sa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.