Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană

  de - | 16 februarie 2021, 7:14 PM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  (foto: Anna Shvets / Pexels.com)

  Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a cerut în mod oficial Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de aceasta pentru administrare în Uniunea Europeană, informează HotNews.

  „EMA a primit astăzi cererea de autorizare condiționată a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen (n.r. numele folosit pe piața europeană de Johnson & Johnson). EMA va desfășura o evaluare științifică amănunțită într-un program accelerat pe baza căruia vom acorda autorizarea condiționată de piață”, a anunțat autoritatea de reglementare pe Twitter.

  Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a salutat anunțul pe Twitter, afirmând că executivul UE este pregătit să autorizeze administrarea vaccinului de îndată ce EMA oferă o evaluare științifică pozitivă.

  Johnson & Johnson a cerut de asemenea în 4 februarie autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru administrare în Statele Unite.

  Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, cel al J&J se administrează într-o singură doză și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate.

  Testele clinice efectuate asupra 44.000 de voluntari din opt țări, nivelul de protecție contra Covid-19 fiind de 72% la testele din SUA, 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, unde circulă variante ale coronavirusului.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.