luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  348.000 doze de vaccin Johnson&Johnson sosesc în țară. Nu și în zona de vest, de data asta

  de Special Arad | 9 noiembrie 2021, 12:23 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  348.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 10 noiembrie a.c., la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

  Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

  Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:
  – Centrul Național de Stocare București: 156.000 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 43.200 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 36.000 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 31.200 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 40.800 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Iași: 40.800 doze.

  Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.815.500 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Johnson&Johnson, iar 1.634.572 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.