marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  300.000 doze de vaccin Janssen și peste 400.000 doze Pfizer ajung mâine în țară

  de Special Arad | 21 septembrie 2021, 2:50 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: Pexels)

  300.000 doze de vaccin Janssen, dezvoltate de compania farmaceutică Johnson&Johnson, vor ajunge mâine, 22 septembrie, la Compania Națională „Unifarm” S.A. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Tot mâine, sosește în țară o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 436.410 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

  Dozele Janssen vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” S.A, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” S.A este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman. Până în prezent, 1.081.300 de doze Janssen au fost recepționate, iar 693.967 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

  Transportul vaccinului Pfizer BioNTech către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, anunță Grupul de comunicare al CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19).

  Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
  Centrul Național de Stocare București: 85.410 doze;
  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze;
  Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
  Centrul Regional de Depozitare Constanța: 70.200 doze;
  Centrul Regional de Depozitare Iași: 70.200 doze;
  Centrul Regional de Depozitare Timiș: 70.200 doze.

  Până la acest moment, țara noastră a recepționat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.