sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Cum ajunge mai nou Aradul în presa națională? Pe invers, normal!

  de E. Nola | 22 august 2023, 8:47 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  3

  Nu, nu vă faceți iluzii, nu prin sărbătoarea care tocmai e în desfășurare, oferind nenumărate ocazii celor în cauză să se afișeze în cele mai penibile situații. Nu insistăm, ajunge să te dai pe FB și să îi vezi, toți unul și unul, dar în același timp mai superbi decât toți laolaltă. Și împreună. Cert este că e bine, marile, dar mai puțin galantele – am prins câteva postări pe FB în care se plângeau de prețurile de la tarabele festive – serbări au început și vor ține toată săptămâna. Nimic deosebit nici aici, și cele de acum 189 de ani au ținut cam tot atâta, numai că atunci era de înțeles, în fond Aradul a devenit oficial oraș. Mai nou e cam invers, nici dracul nu ne mai bagă în seamă dacă nu este vorba de UTA.

  Și apropo de clubul zis și fanion, sufletul vieții publice din Aradul zilelor noastre, uite că se face și gazonul până la urmă. Chiar dacă alții din suma aia, e vorba de două milioane în euro, fac un nou stadion. Mic, dar nou, cu tot tacâmul. Asta este, știm și noi cum e treaba, totul depinde de raportul dintre cheltuieli și comision. Și cum mai nou comisionul e mai mare decât cheltuiala, ce să facem, că doară nu trăim pe vremea împăratului Francisc întâiul, ci pe vremea lui Bibi cel fără de pereche. Pardon, are, o puteți vedea în poza finală.

  Așadar, sărbătoarea e în floare, dar Aradul a ajuns săptămâna trecută în presa națională pentru opt lei. Tre’ să recunoașteți că e o afacere bună să îți faci reclamă la antene și adevăruri naționale pe mai puțin de opt lei, mai exact șapte lei și optzeci de bani.

  Dacă nu v-ați prins încă, îl puteți citi și pe amicul Mărginean cum e cu presa în vremuri de sărbătoare continuă.

  Revenind la oile noastre, noi înțelegem că Bibi, cel fără de pereche, totuși, are o problemă mai veche cu Adriana Barbu – în fond, îndepărtarea ei de la aradon n-a fost chiar așa de atracție reciprocă – dar să ceară șapte lei optzeci de bani pe informații de la ea nu cadrează cu atmosfera de mare sărbătoare, așa cum apare ea în presa de la care nu se cere șapte lei optzeci de bani pentru informații.

  Îl înțelegem, ce să să facem, cam cu asta ne ocupăm de vreo trei decenii, să îi înțelegem pe cei care nu sunt de înțeles. Cum poți închide gura presei de doi lei care încă se crede presă liberă. Adică nu dependentă de anunțurile și de publicitatea Primăriei și a instituțiilor (firmelor) subordonate, ci încercând să se descurce pe cont propriu? Uite așa, cerând doi lei și un pic acolo ca să le dai informații. Să plătească ei adică, dacă nu se mulțumesc cu banii de la primărie și băieții veseli din jur.

  Calin si Cristina Bibart - Zilele Aradului

  Vorba vine, informații. Hai să ne înțelegem, cu informații se ocupă SRI și alte asemenea instituții, nu primăria lui Bibi. Și în general, nu instituțiile alese ale statului. Indiferent dacă sunt centrale sau locale. Liberalii noștri, de care Bibi aparține – nu-i așa? –, au stabilit de mult că liberalismul nu este pentru căței. E pentru ei, cei aleși și numiți pe baza acestor alegeri. Ei sunt liberi – de aici liberalism – să facă cum crede interesul lor. Iar dacă interesul lor este să nu spună adevărul, atunci ce nevoie mai este de presă independentă?

  Corect, nu-i așa? Nu poți să spui că nu gândesc bine. Așa că dacă vor informații, vorba vine, să plătească. Dacă se cred independenți și nu îi doare de interesele liberalilor de frunte. Și nu e doar vorba numai de liberali, în fond amu PSD-ul este în frunte. Da, acel PSD pe care Johannis, cel liberal, l-a făcut cu ou și cu oțet în prima sa campanie electorală. Și chiar mai încoace nițel. Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar vă spun eu, am informații. Și nu cumpărate de la Bibi! Uitați-vă, eventual, la fragmentul de video de la sfârșit.

  Și ca să nu ne pierdem de tot în meandrele concretului, doar să vă amintiți de ce am ajuns așa pe nepusă masă în presa națională.

  Păi, e vorba în fond de ceva elementar, de ceva care ține de munca lui Bibi. Nu, nu de primar la Arad, că aia pentru el nu există, ci de pădurar nimerit pe sub pulpana lui Ghiță în jungla arădeană liberală. Și fiindcă s-a apucat de tăiat copaci, a apărut așa un interes de neînțeles pentru presa plătită: pe ce bază, pentru ce tot taie Bibi tot ce apucă prin parcuri? Colega Barbu, jurnalistă nu doar cu numele, a întrebat toate astea, sperând, – orice femeie este de bună credință până la primul răspuns – că Bibi o va lua în serios și îi va pune la dispoziție datele. Alea care arată negru pe alb că e vorba de o acțiune bine gândită, de eliminare a arborilor bolnavi care periclitează siguranța și bunăstarea arădenilor.

  atentie cad ornamente

  Bine, mai sunt și altele care fac asta, de exemplu nenumăratele clădiri pe care se poate citi: „Atenție, cade tencuiala”. Numai că Bibi nu este constructor, ci pădurar. Clar, nu!?

  Dacă aveți întrebări privind construcțiile, căutați-l pe cel care e doctor în jurnalism. Fiind constructor de drumuri la bază. Și vă veți da seama pe loc cum se leagă lucrurile…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.