miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sărbătoarea s-a „instalat” în centrul orașului. Au început Zilele Aradului (Video)

  de Raluca Medeleanu | 19 august 2023, 4:04 PM | Recomandările editorilor | Reportaj | Știri Arad

  5

  După ce Picnic Festival și-a deschis „porțile”  în Parcul Eminescu, cu o zi înainte, astăzi s-a dat startul oficial și seriei de evenimente dedicate pentru Zilele Aradului. Secțiunea de bulevard, de la Primărie și până către Biserica Catolică „Sf. Anton de Padova”, a fost închisă circulației, pentru a face loc diferitelor tarabe, tonete, mese și băncuțe. Deși e o zi toridă și soarele arde, deja de la orele amiezii mai mulți arădeni au ieșit din casă și au început să socializeze și să consume din produsele puse spre vânzare.

  Am luat și noi la pas zona de promenadă, dorind să aflăm dacă le place arădenilor oferta și aspectul târgului de anul acesta. Părerile au fost împărțite, unii dintre ei fiind de părere că închiderea bulevardului aduce plus valoare orașului, oferindu-i parcă mai multă viață, alții însă consideră că e o decizie fără cap, care afectează inutil circulația mașinilor care este și așa compromisă din cauza lucrărilor din centru.

  zilele aradului targ pe bulevarul revolutiei 2023

  Ce spun arădenii

  „Îmi amintește de Corso-ul arădean… de ce nu lasă mereu bulevardul doar pentru pietoni? Transmiteți-le că alte orașe au făcut mai multe zone pietonale, Aradul nu ar merita o zonă mai mare, frumoasă, fără atâtea mașini?”, ne-a spus o doamnă mai vârstnică.

  „E un haos! Tarabele arată ca la bâlci! E un kitsch total! Și traficul l-au f***t fără sens, nu era destul în Parcul Eminescu?”, ne-a spus un tânăr, vizibil iritat.

  „În fiecare an așteptăm Zilele Aradului! Venim mereu, și în timpul zilei și seara! Venim cu toată familia, ne mai distrăm și noi!”, ne-a zis o mămică.

  Tarabele de pe Bulevardul Revoluției sunt majoritatea cu produs culinare, iar cele din Parcul Eminescu sunt atât cu mâncăruri și băuturi, cât și cu diferite produse artizanale. Tot în parc există și o zonă dedicată copiilor, cu diferite tobogane și un carusel.

  Despre Zilele Aradului, ca de fiecare dată, părerile sunt împărțite. Unii îndrăgesc aerul de sărbătoare, alții cred că se putea mai bine. Unii cred că două săptămâni sunt prea multe, alții și-ar dori aceste activități să se extindă pe întreaga vară. La fel de împărțite sunt și părerile legate de ofertă. Prețuri prea mari / prețuri în rând cu vremurile… mâncăruri prea grele / mâncăruri delicioase. În fond, fiecare are dreptul la o opinie, însă cel mai bine e să meargă la fața locului, pentru a-și putea forma o părere personală.

  Până atunci însă, puteți „explora” cele două târguri, cel de pe bulevard și cel din parc, urmărind videoul de mai jos:

  Petreceri cu DJ, azi și mâine

  Pe lângă cele de-ale gurii și diferite tipuri de băutură, arădenii sunt invitați și să danseze la Spuma Party, care va avea loc  în această seară, la Ștrandul Neptun, de la ora 22:30.

  Distracție va fi și în partea care ține de Picnic Festival, în Parcul Eminescu. Acolo, începând cu ora 20:00, în această seară vor pune muzică Adrian Funk și DJ Mury, iar mâine, 20 august, de la aceeași oră, va trece la platane DJ SEBUH, urmat de DJ Mike Kross.

  Alte evenimente, în acest weekend, de Zilele Aradului

  Tot astăzi, începând cu ora 18:00, va avea loc și primul eveniment cultural inclus în programul Zilelor Aradului. Este vorba de vernisajul celei mai recente expoziții a maestrului Ioan Kett Groza, care se va desfășura la Galeria Alfa.

  Duminică, de la ora 15:00 până la ora 19:00, în Parcul Sf. Maria din Micălaca va avea loc expoziția „arme și lupte strămoșești”, urmată în aceeași locație, de la ora 21:00, de proiecția filmului pentru copii „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri”.

  Studiază programul integral dedicat Zilelor Aradului în articolul de mai jos:

  • Voltaj, cap de afiș la Zilele Aradului 2023. Vezi programul complet · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Zilele Aradului ar trebui sa fie pentru aradeni..nu pentru comerciantii cu preturi de cocaina…care dau vina pe chiriile mari.Aradenii ar trebui sa se bucure intradevar de zilele astea. Primaria ar putea sa nu perceapa taxa comerciantilor ..si sa impuna cumva niste tarife..daca tot zic ca e sarbatoarea orasului si le pasa de oameni…ca suntem in Arad nu la Monte Carlo

   +24 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.