miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Atenție, cad ornamente!”, o frază de care nu vom scăpa în curând la Arad

  de Raluca Medeleanu | 16 august 2023, 8:58 PM | Știri Arad | Strada

  3

  (foto: fotografii postate pe grupul de Facebook „Municipiul Arad”)

  Deși mai mulți proprietari de clădiri istorice au început să își renoveze imobilele, numărul celor încă aflate într-o avansată stare de deteriorare nu e deloc neglijabil. Pe unii, nici supraimpozitările de până la 500% nu îi determină să înceapă lucrările. „Atenție, cad ornamente!” este astfel o avertizare pe care o vom mai auzi mult și bine la Arad.

  Cel mai nou exemplu de situație de acest fel, care ar fi putut pune în pericol pietonii, vine de pe strada Tribunul Dobra, una dintre străzile cu clădirile cele mai vechi ale municipiului. Aici, astăzi, pompierii au fost nevoiți să se deplaseze cu o autospecială pentru a îndepărta elemente care stăteau să cadă de la nivelul etajului.

  Ca să ne facem o impresie de cât de neglijată este clădirea în cauză, putem observa că pe acoperiș este crescut inclusiv un arbore.

  Din fericire, incidentul nu a înregistrat nicio victimă.

   

  • Citește și: Palatul Copiilor, o ruină pentru care proprietarul a încasat chirie de peste 1.9 milioane lei de la Ministerul Educației · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Două întrebări:
   1. Supraimpozitarea de 500% este și plătită?
   Sau e dată „de ochii lumii” (ca la cersetori și prostituate) și nici naiba n-o plătește? 🤔
   2. Dacă totuși e plătită și nu are efect, de ce nu aplică „în mod crescendo” de la an la an, dublându-se sau triplându-se ANUAL.
   În orice țară normală, măsurile punive CARE NU AU EFECT, SE ÎNĂSPRESC permanent, până la obținerea efectului scontat.
   .
   Nu, nu mă luați cu „nu și le permit” (reparațiile)…; atunci să vândă și să-și ia o locație care și-o permite!
   Simplu.
   .
   PS: realitatea e că, deși nu și le permit, cei mai mulți proprietari cer prețuri astronomice (datorită pozitiei destul de Centrale, dar fără să țină cont de gradul e de mega-deteriorare a clădirii !!!), așteptând „lozul ce mare” (adică fraierul care să le dea prețul cerut), iar în timpul ăsta, noi, restul cetățenilor orașului, trebie să le înghițim lor, mizeria… 😡

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Aaaaa…
   Și încă o întrebare:
   – pt aceste intervenții ale Pompierilor nu se ACHITĂ TAXĂ PRESTARE SERVICII DE INYERVENȚIE către beneficiari (proprietari)?
   Sau tot noi, fraierii, contribuabilii corecți, trebuie să plătim, prin taxele noastre, indolența altora ? 🤔
   .
   Pt că, din câte știu, când „Rodica” ridică vreo mașină parcată neregulamentar, TREBUIE să-i plătești intervenția !
   În cazurile astea de ce nu se aplică același principiu?
   Eu știu că Pompierii sunt plătiți PT STINGEREA INCENDIILOR și ELIMINAREA SITUAȚIILOR NEPREVĂZUTE, de urgență, (nu de DELĂSARE !!!). 😲

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.