Încetinitorul de particule – Cântarea Aradului și a conducătorului iubit la Irealitatea Plus TV și alte cioace cu bani negri. Minus Bibi! Plus Lavinia Betea

  de E. Nola | 30 January 2023, 7:57 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  2

  Atenționare: Text nerecomandat minorilor și celor care știu care este diferența dintre „Cântarea României” și emisiunea „Cu drag, România” de la Realitatea Plus TV.

  O săptămână plină și tumultoasă, nici nu știu de unde s-o iau.

  Ar fi, așa la prima mână, descinderea poliției economice – asta ca să știm o treabă – la Ineu, plus Șicula – da, acolo unde Nae – și arestarea șefului de la o firmă care se ocupă, printre altele, și de deszăpeziri. Da, e aceeași persoană care a fost martorul acuzării la arestarea din octombrie, anul trecut, al unui director al agenției centrale care se ocupă, printre altele, și de deszăpeziri. Cei care cunosc, știu despre ce vorbesc, cei care nu cunosc, își imaginează.

  Așa, la o primă analiză, avem aici un nou episod din lunga luptă politică și economică, mai precis politică-economică: „și eu cu ce mă aleg”. Adică, hai să ne înțelegem: te susțin, îți dau laike-uri, asta pe lângă banii pe care mi-i dai tu din buget, dar să fie clar: dacă te faci că plouă, s-ar putea să spun una și alta, acolo unde trebuie.

  Viața e grea, nu e așa de simplu, nu oricine își poate permite un concediu de după Crăciun în Tailanda, chiar dacă ai salarii speciale în așteptarea pensiei speciale. În mod special și doar în paranteză: UE, printre alte condiții de intrare în Schengen, pune și asta: desființarea sistemului de salarizare și pensii speciale. Nu de alta, dar într-o democrație autentică și cu atât mai puțin într-un stat de drept, nimeni nu este special. Sau n-ar trebui să fie. Este chiar o jignire crasă a bizonului să-i dai câinelui care îl păzește o pensie de zece ori mai mare, la nici cincizeci de ani, decât al bizonului trecut de șaptezeci.

  327821333 916905652658361 6638124005065631050 n

  Așa că asta este metoda: băgarea în ceață a bizonului. Mai nou e simplu: este FB, sunt televiziuni care din asta trăiesc, doar bani să ai, că știți cum e: obrazul subțire, mai precis cel gros, cu cheltuială se ține.

  Și uite așa, în timp ce băieții cu epoleți ascunși în așteptarea pensiei speciale, se țineau de percheziții la Ineu plus Șicula, cei pentru care aceste percheziții aveau un rost numai de ei știut, s-au văzut la București, la Realitatea Plus TV, la una mică, așa. Mulți crescuți pe vremea când la televizor mergea „Cântarea României”, au zis ei, asta este soluția: să le arătăm că suntem ceva și cineva, ne dă la televizor și nu doar la TV Arad cu Basil și pastorul, ci chiar la Realitatea și chiar fiica patronului.

  Că patronul e al nostru, nu știe decât puțină lume, și ce dacă Maricel acesta a stat la pușcărie pentru spălare de bani prin 2014. Lumea uită repede, Maricel e din nou aici și face tot ce îi cerem dacă îi dăm banii pe care îi vrea, că prejudiciul prin 2014 era de vreo trei milioane de euro, trebe omul să recupereze.

  Zis și făcut: abia veniți din Tailanda, s-au dus direct la Realitatea Plus. În frunte cu Ghiță, normal, în fond el este „nașul”, ceilalți fiind cu linsul și cu împinsul.

  Ce s-a întâmplat acolo ați putut afla din descrierea lui Miță – așa îi spun eu colegului Mihai Todoca – și din diferitele reacții de pe FB pro și contra la emisiunea cu pricina. Cea care, având în vedere sărbătoare de dinainte, putea avea mottoul: „hai să dăm mână la mână, cei cu banii pe sub mână”.

  Numai că Ghiță, cel care a organizat Cântarea de la Realitatea Plus a făcut o greșeală. Se mai întâmplă și la cei mai deștepți, asta este dacă nu poți avea încredere în nimeni, nici măcar în tine.

  327682747 2439297169553411 1955098732644720273 n

  Greșeala a fost invitarea Laviniei Betea la emisiune. Lavinia, îmi permit șă îi spun așa, în fond am fost colegi de an la facultate, e o ființă mai deosebită. Pare fără probleme, deschisă, binevoitoare și înțelegătoare, dar după această pojghiță subțire se ascunde o persoană complexă și tumultoasă. Una care nu renunță ușor la convingerile ei, chiar dacă nu face toată ziua demonstrații de autoritate.

  Așa că după ce și în timp ce oamenii lui Ghiță nu mai știau cum să-i și să-și dea limbi în direct și la oră de maximă audiență, Doamna Betea, moață din Hălmagiu, trăitoare mai nou la București, neavând ce să împartă cu ei la Arad, a început să vorbească despre Aradul revoluționar nedreptățit.

  revolutie arad

  Nedreptățit pentru că Bucureștiul uită că Aradul este al doilea oraș revoluționar al României și astfel uită că arădenii au ieșit în stradă înaintea Bucureștiului în decembrie 1989, înainte de toate datorită minciunilor crase livrate de regimul lui Ceaușescu. De altfel, a mai zis Lavinia, politicienii au acest obicei să mintă frumos, dar adevăratul arădean nu poate fi înșelat, simte imediat când e vorba de minciuni.
  Sau ceva de genul, oricum, moderatoarea, fiica patronului condamnat, a întors-o imediat, trimițând-o pe Doamna Betea la loc, dând curs în continuare minciunilor frumoase care curgeau mai năvalnic decât lozincile de pe vremea lui Ceaușescu.

  În ceea ce mă privește, îi mulțumesc Laviniei pentru că a avut verticalitatea să ne reprezinte pe noi, arădenii adevărați, la o manifestare de minciuni frumoase, remarcând absența lui Bibi, primarul, la o emisiune despre „mica Vienă” – Timișoara este de fapt -, și mă întreb în zadar: oare de unde au scos ei o sută de mii de euro pentru această emisiune.

  Nu de alta, dar acolo nu este ca la TV Arad, se plătește din greu, în bani sau natură, în fond la București nimic nu este pe gratis.
  Iar cel mai mult se plătește pentru „minciuna frumoasă”...

  PS: Nu, Beethoven nu a fost la Arad, acela a fost Franz Liszt.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pupaza aia de Alexandra, este cea mai proasta moderatoare de la Realitatea plus TV! Festivista pana in chilotei, a laudat *realizarili* aradene (care nu exista), uitand probabil ca din cei prezenti cel putin vreo 4 au iz penal mai vechi ( Don Falcone) sau mai noi, apropo de ultimele perchezitii ale DNA pre la primarii! O emisiune absolut execrabila, cum numai in zilele Coalitiei Toxice de azi se mai intampla…..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.