Ce s-a văzut la emisiunea delirantă de pe Realitatea Plus. Cine a fost numit omul megamonumentului

  de Mihai Todoca | 28 January 2023, 9:41 AM | Blogul Special Arad | Topic special

  21

  Acum câteva zile, CJA-ul ne anunța că azi (vineri, 27.01.2023) să punem pe Realitatea Plus că se vor duce să promoveze Aradul. Foarte bine până aici. Serios! Chiar foarte bine. Până când a venit momentul zero și a trebuit să pun pe canal. Am făcut-o mai mult din dorința de a-i prezenta lui dom’ prof’, cum îi spun lui Lajos Notaros, colegul nostru, un mic sumar care să-l ajute în Încetinitorul de particule pe care îl pregătește pentru ziua de luni. Acolo puteți citi mai multe și într-un mod mult mai aprofundat.

  (Scriu aici cine a fost acolo, însă nu îi voi menționa pe toți în textul care urmează: Virgil Andru – proprietarul întreprinderii individuale Andru, Dr. Cristinel Ioja – decanul Facultății de Teologie ortodoxă, cunoscuta Eli Lăslean, Dr. Lavinia Betea – biograful familiei Ceaușescu, Vasile Diaconescu – dir. gen. Astra, Garofița Popa – consilier CJ, Petru Antal – primar Pecica, Călin Abrudan – primar Ineu, Corneliu Popi Morodan – primar Ghioroc, arhitectul Gheorghe Seculici, Andrei Ando, cei doi vice CJ – Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, viceprimarul Lazăr Faur, subprefectul Doru Sinaci, Cionca și Falcă.)

  Însă mi-e teamă că îl voi dezamăgi, deoarece ceea ce mi-am notat eu pe foi… după o consultare minuțioasă, are un final neașteptat: Cionca o are mai mare decât Falcă! Adică suma minutelor acordate în emisiunea a cărei nume nu mă chinui să-l notez. Astfel, deși Falcă a început delirul cu Aradul, acesta a vorbit fix 7 minute. Atât. Cionca a acumulat însă 11 minute, moderatoarea (altă nebunie!) cerându-i intervenția în alte trei ocazii.

  Nu știu unde mi-a fost capul de m-am supus benevol unei asemenea torturi, dar la un moment dat a început să mă distreze, părea un show de stand-up, exclamațiile moderatoarei (WOW! BRAVO! Cât de interesant) provocând râsete și din partea câinelui. Asta deoarece, de la bun început, ea îi invita pe telespectatori să vină la Arad să viziteze Cetatea Aradului, ca mai apoi, exact a doua propoziție care îi ieșea pe gură să fie: „Numai că nu se poate vizita. Este o bază militară acolo”.

  Realitatea TV nu m-a dezamăgit

  Postul de televiziune nu m-a surprins defel prezentând lucruri ireale. Imaginile care rulau pe ecran fiind niște filmări vechi de câțiva ani…. atât de vechi încât, preț de o secundă, l-am văzut pe Ioțcu la Expo Arad. Ați și uitat deja cine e, sau a fost, Ioțcu, este? Câteva cadre prezentau Bulevardul Revoluției, înainte să fie mânjit cu pistele de biciclete care nici acum nu sunt recepționate. Am mai văzut și câteva chioșcuri de ziare printre terasele de pe Corso…. A fost ca o întoarcere în timp.

  Discursul moderatoarei devenea din ce în ce mai penibil, aproape că îl certa pe Falcă spunându-i să meargă la Bruxelles să le spună la austrieci cât de bine ne apărăm granițele: „44 de migranți au fost prinși la vama Nădlac!”. Cred că trebuia să prezinte și știrile în același timp, altfel nu-mi explic mențiunea.

  Duduia nu s-a lăsat și apoi îi lua la întrebări pe invitați, de pildă pe directorul general de la Astra, Vasile Diaconescu, dar și pe Cionca: „Ce trebuie făcut ca românii să aibă parte de produse românești? De ce se cumpără din altă parte?!”, tuna și fulgera moderatoarea de parcă se afla la un miting AUR. Degeaba încerca Cionca să îi explice că e vorba de legislația în vigoare în ceea ce privește licitațiile, degeaba îi spunea Diaconescu că nu ține de el, ca director, chestiunile acestea, femeia nu înțelegea și îi dădea înainte cu neomarxiștii și globaliștii.

  Moderatoarea, în discuția cu decanul Facultății de Teologie ortodoxă din Arad, Dr. Cristinel Ioja, și-a adus aminte brusc de un verset din Biblie…. acolo m-a lăsat mască!

  Pe rând, invitații au vorbit fiecare de realizări, de proiecte, de bla-bla-uri și etc-urile cu care suntem obișnuiți deja, însă apoi a mai căzut o bombă pe capul nostru: viceprimarul Faur! Și aici o voi cita pe femeia ireală de la Realitatea: „Omul responsabil pentru megamonumentul din Arad sub  formă extraordinară: Cetatea Aradului!”

  L-am așteptat pe viceprimar să-mi explice care e faza cu Cetatea, dar m-a fentat pe mine și pe moderatoare și a început cu Mureșul „care curge domol pe lângă Arad”, a vorbit de investiții, de proiecte, de arădenii liniștiți, de ștrand, și abia mai apoi a zis de Cetate… că e rezolvată situația juridică și că „se află în discuții cu Armata”.

  Cred că discuțiile se poartă prin telegrame, pentru că durează de secole deja, iar Cetatea tot nu ajunge în circuitul turistic. A încercat să spună viceprimarul că unele palate din Arad se află în suferință, dar moderatoarea i-a tăiat-o scurt: „Haideți să vorbim doar de bine, fără suferință”.

  Discursul de grădiniță a moderatoarei a dus emisiunea către genul programelor destinate sugarilor, aceasta revenind după o pauză publicitară dedicată Astra Vagoane spunându-le invitaților că unii dintre telespectatori sunt în proces de a-și face bagajele și vin să ne viziteze: „Afară ninge. Mâine este sâmbătă. Mergeți la Arad!”.

  Per total, emisiunea a fost de un penibil cras, amintind de delirul lui Falcă de la europarlamentare când a dat viață la patru oameni care mâncau o pizza, iar CNA s-ar putea să aibă de lucru din nou, postul de televiziune fiind amendat cu 100.000 de RON în urmă cu două săptămâni pentru încălcarea regulilor de difuzare a publicității și spoturilor de teleshopping.

  P.S. Ca să fie pe aceeași linie de ignorare totală de care a avut parte Falcă, Bibi nici nu a ajuns la emisiune. Asta pentru că, probabil, era la vânătoare, sau toată treaba a costat prea mult…

  P.S. 2. Un lucru pe care trebuie să-l menționez. Virgil Andru, proprietarul întreprinderii individuale Andru, chiar merită laudele noastre. Omul și-a făcut o afacere și a venit pentru a și-o promova. Așa este normal și sper să evolueze cât mai mult pe viitor. Asemenea și Eli Lăslean.

  Iar cuvintele Dr. Lavinia Betea vor rămâne o vreme întipărite undeva, pentru că deși făceau referire la faptul că Aradul este cam ignorat de presa centrală când vine vorba de implicarea în Revoluția din ’89, consider că definește clasa politică de azi și o parte din societatea civilă din care această clasă se ridică: „Se face o glorie din a minți frumos”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sincer sa fiu, eu cred ca a facut bine ca n-a fost! E inca un semnal ca se disociaza de ”gasca” flamanda care secatuieste Aradul de prea mult timp. Si, apropo, uitati-va ce reactii negative are comentariul meu! Va spune ceva asta? Daca nu, va spun eu: ordinul e sa se urmareasca tot ce se comenteaza pe marginile subiectului. Va spun cat se poate de serios, asa o „oda” adusa unor politicieni n-am mai vazut de pe vremea lui Ceausescu!

   --13 voturi
   +1
   -1
  2. O analiza obiectiva a penibilei emisiuni ! In primul rand moderatoarea( cu pronuntia Bodrog mi- a taiat maioneza) . Eu cred ca astia ori ne cred dobitoci ori sunt dusi cu pluta! Ce are jita cu prefectura…!? Ce are Faur cu primaria? A lipsit sergiulica cu fata birtasitei din Hasmas. Felicitari pt dl decan,doamna Betea si oamenii de afaceri!

   +14 voturi
   +1
   -1
  3. Domnule Todoca, daca n-a vazut emisiunea inseamna ca nu e politician destept. M-as mira, dar, cine stie? Oricum, a analiza ce a facut/n-a facut/trebuia sa faca Bibart e mult mai putin important decat a analiza ce ”au comis” cei prezenti in platou. Iar parerea mea e ca au comis un soi de ”flagrant” (sunt convins ca intelegeti la ce ma refer!). Stiti, pentru mine a fost greu digerabil sa vad anumite personaje care demonstreaza un cameleonism care, pentru privitor/ascultator, reclama doze mari de Emetiral. Sa-l vezi pe unul ca Ando pupand mana lui Falca, dupa ce, cu ani in urma se straduia, sustinandu-l pe Doru Popa (alt cameleon!), sa-l balacareasca pe Falca in fel si chip, sa vezi un Faur asumandu-si proiecte cu care este cel mult paralel, sa vezi un Cionca afabil ca un adevarat ospatar, in vreme ce tese politici de supravietuire, sa vezi o moderatoare care se straduia sa-si merite onorariul primit pentru o asemenea emisiune, asta chiar inseamna sa stai bine cu stomacul.
   Iar partea cea mai proasta la toata situatia asta e ca nu se vede nicio alternativa la orizont. Vor fi tot ei, dupa principiul ”la vremuri noi, tot noi”!

   --9 voturi
   +1
   -1
  4. E tare amuzant să vezi că Marinel, aka Greierele lui Bibinocchio, vorbește despre trolli. Existã o postare, una singură, pe Special Arad, pe care să nu o trolleze Greierele lui Bibinocchio cu mesaje pentru gașca lui Bibinocchio? Hop și el cu osanale! Scrie mai mult decât ziariștii. Probabil că e și plătit mai bine.

   +14 voturi
   +1
   -1
  5. Nu stiu cine esti (nici nu sunt curios), nu inteleg ce ai de impartit cu mine, nu inteleg ce vrei sa insinuezi, dar, te rog, macar scrie-mi ”numele” corect: Greierele lui Pinocchio! Daca nu stii despre cine e vorba, documenteaza-te (vezi link-ul din final). Asta iti va explica si de ce comentez atat de mult (intre altele). Cat despre platit, afla ca mai exista oameni care gandesc si fara a fi platiti. Poate doar din dorinta de a-si expune parerile, asa cum, de altfel, poate si are dreptul sa o faca oricine. Sau poate cu speranta ca exista oameni care pot fi ajutati sa gandeasca si altfel decat cum li se dicteaza. In rest, sa fii sanatos!
   P.S. Nu-ti fa iluzia unui dialog. In general ma straduiesc sa port dialoguri utile.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Jiminy_Cricket (asta e ”greierele lui Pinocchio” – ”to serve as Pinocchio’s official conscience”

   --16 voturi
   +1
   -1
  6. Greierele lui Bibinocchio

   Se știe cine este Greierele lui Pinocchio. E vocea rațiunii. Și se știe cine este greierele lui Bibionochhio. Vocea Marinelului, șoferul Bibinocchist, care are misiunea să trolleze toate postările pe Special Arad (a se vedea reacțiile sale la fiecare postare, tonul și mesajul lor – q.e.d.) și care e foarte prolific și pe alte id-uri fake, cu care are același ordin pe unitate.

   +4 voturi
   +1
   -1
  7. Si uite-asa, domnule Todoca, pentru ca i-am promis domnului profesor ca nu mai comentez o perioada la postarile dumnealui (afirmand dansul ca-i fac doar trafic!), ma vad nevoit sa fac aici niste aprecieri suplimentare pe marginea ”faimoasei” emisiuni. Una despre care domnia sa emite doar consideratii, sa le zicem periferice, ignorand esenta fenomenului. Dincolo de aprecierea generala ca analiza dumneavoastra e destul de cuprinzatoare, nu pot sa nu remarc faptul ca nici in acest articol, nici in cel al domnului Notaros nu este remarcata prezenta (destul de palida, dar suficienta!) a domnului Seculici. Ce am putea intelege de aici? Desi am o opinie despre asta, chiar as fi curios care este parerea pe care o aveti? Si, ca intrebari suplimentare/ajutatoare as mai spune ceva: sa fie pur intamplatoare? O coagulare? Un avertisment din categoria ”avem si rezerve”? Ca sursa lor de inspiratie ”literara” a fost prezenta acolo (stiti la cine ma refer!), a fost o evidenta ca omul acela trebuie manevrat cam cu aceeasi atentie cu care manevrezi o grenada careia i s-a scos cuiul percutor. Nu stii ce are in interior dar se stie ca schijele sunt foarte periculoase! Iar ultima intrebare e (doar) interesanta: cum de a lipsit domnul Bilcea? Chiar mai cred ca poate fi o supriza in 2024 sau e trecut deja, avand in vedere ”performantele” anterioare, pe linie moarta?
   Daca veti lua in considerare acest comentariu, chiar sunt curios care sunt opiniile dumneavoastra!

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Nefiind atât de prezent în domeniul politicii cum este dom Prof, eu nu mă pot pronunța pe asemenea teme. Indiferent că e Bîlcea, Seculici sau Bibi.Astfel că, nici articolul pe care l-am scris nu are aprofundări din punct de vedere politic, ci simplu niște observații din punctul de vedere al bunului simț. Atât. Și apropo de Bibi.. acesta a refuzat de mult timp orice dialog cu mine, lucru care denotă, din nou, o lipsă de bun simț.

    0 voturi
    +1
    -1
   • Probabil că, deși suntem pe cale să aflăm că e in proporție de sută la sută, conducătorul delegației (oare la cine ne referim?…) nu l-a invitat pe domnul Bîlcea. Poate că știe, conducătorul delegației, ce știe cu trecutul pe linie moartă, mai ales că nu e la prima experiență de genul acesta, „experiența Dekany” fiind cât de cât asemănătoare și de „pionierat”. Și mai putem da și alte câteva exemple, dar nu ne obosim fiindcă nu credem că vă interesează prea mult. E clar că dacă nu rostim numele „BB” (puteți adăuga dumneavoastră vocalele… și nu neapărat ne referim la „i”-uri… chiar ar putea fi „e”-uri), iar în plus criticăm „dușmanii”, nu o să ne înjurați, intelectual bineînțeles, deoarece nu există reacțiune obligatorie de acest gen în fișa postului. Din nou, o zi bună. Și, atenție!, vă rog să vă puneți ecran de protecție la PC. Știți probabil că statul prea mult în fața calculatorului poate provoca boli grave.

    0 voturi
    +1
    -1
  8. Ok, domnule Todoca! Vad ca mi-ati sters comentariul. Asa cum vad, de altfel, ca s-a pornit o campanie de dezinformare referitoare la identitatea Greierelui. Puse una langa alta, cele doua actiuni imi transmit ceva: la fel ca in politica pe care o fac politicienii pnl, si in privinta libertatii de exprimare ordinul este sa sa treaca totul in derizoriu, sa se lanseze tinte și piste false. Si, cu regret constat ca Special se aliniaza la aceasta politica. Nu-i nimic, probabil ca nimeni n-are nimic de pierdut. Eu, sigur nu. De castigat au insa mereu aceeasi manipulatori ai cetatenilor, inclusiv prin emisiunea pe care ati analizat-o. Ok, ati executat ordinul, ati reusit sa ma determinati sa ma retrag. Convins ca acest comentariu nu va fi publicat, dar cu iluzia ca macar il veti citi. Va urez in continuare o presa… independenta!

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Domnule M., nu colegul meu Todoca a sters comentariile pe care cu o cadență demnă de fișa postului le postați la orice oră, ci eu. Am făcut-o din dorința, perversă poate o să o catalogați dumneavoastră, să aflu dacă într-adevăr sunteți angajat să demontați pozițiile anumitor jurnaliști de la Special Arad. Si vă promit că o să o fac ori de câte ori, de acum înainte, în loc să comentați cu privire la un subiect, o să loviți în colegii mei. Pentru că, nu-i așa, domnule M., nu puteți să veniți în casă la noi, fără măcar un „borcănel” cu cerneală, și să ne și „înjurați”, fără ca măcar vreodată să aveți bunul simț (un email … doar pentru noi) să ne spuneți, în privat cum spuneam, cine sunteți. Am stat o dată la masă împreună, chiar dacă dumneavoastră, doar ca spectator, iar asta nu vă permite să ne dați note denigrative doar pentru a vă încasa salariul și să vă laude șeful. O zi bună!

    +2 voturi
    +1
    -1
  9. Domnule Olteanu, cateva precizari inainte nu de un „adio”, ci cu speranta unui candva „la revedere”:
   – nu cred sa fi stat vreodata la aceeasi masa (poate intamplator la vreo terasa). E clar, v-ati lasat dus de fentele altora, dar nu-i nimic, toti mai pățim asta.
   – nu-mi amintesc sa fi jignit pe cineva din redactie (asta dacă nu confundam opiniile despre politica unui ziar cu aprecierile la adresa persoanelor) În schimb, v-as putea eu da exemple în care am fost etichetat…nepoliticos. Nu-i bai, eu nu sunt chiar mimoza…
   – în final, cu ingaduinta dvs, un sfat: nu cautați spioni si oameni sub acoperire peste tot; mai exista si oameni obisnuiti.
   Acestea fiind zise, cu gandul ca poate ne vom reintalni pe aici, va doresc succes si, daca e posibil, cat mai multa impartialitate
   P.S. Eu nu sunt suparat, sper sa nu va las nici pe dvs supărați.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Cum spuneam… și timpul de reacție spune multe… Adică, sunteti pe fază non-stop pe Special Arad. Vă multumim pentru asta, desi chiar daca intrati de 30 de ori pe zi (conform fisei postului) tot nu faceti trafic mai mult de „1” vizitator. Nu sunt supărat, ba dimpotrivă, mi-ati oferit distractia de dimineata. Si e atat de reconfortant, încât o să imi iau această obligatie, de a vă răspunde, dacă nu cumva rostiți „adio”, numai dimineata. Si stiti de ce? Pentru că… greierii nu prea canta dimineata, ci mai mult seara… Dimineata, toti asteaptă răsăritul și eventuala caldură a razelor de soare. Asa incat, dacă dumneavoastră nu aveti curajul de a-mi scrie un email ca sa stiu cu cine corespondez aici, rămâneți doar… „greierele lui BB”. Că banuiesc că „Greierele lui Pinochio” (oare cine o fi Pinochio?) ar spune adevărul… într-o logică inversă, bineînțeles.

    0 voturi
    +1
    -1
  10. E pacat ca apelati la mistouri la un comentariu serios. Si, nu, n-am o fisa a postului (nu toti suntem asa), ci doar urmaresc,dupa ce comentez ceva, daca mi se raspunde. În general ma interesează cam ce se scrie in doar doua cotidiene Critic și Special) , pentru ca doar acolo mai exista „condei” la unii.
   Si nu e vorba de curaj privind identitatea mea (e ridicol), ci pur si simplu de faptul ca nu doresc sa devin o persoana publica (cum tanjesc politicienii nostri).
   Ca am mai gresit scriindu-mi pseudonimul, toti gresim. Dar nu toti mistocarim o banala greseala de tastare.
   Iar adevarul (subiectiv, inevitabil) cred ca e mai important sa existe in comentarii, nu neaparat in identitate. Caci, iata, plecand de la o presupozitie falsa, inevitabil cantariti gresit si cu prejudecata tot ce scriu. Drept pentru care ramaneti cu convingerea ca ati descoperit un „infractor” periculos.
   P.S. Mai mult de atât nu puteați decat sa afirmati ca Greierele e Bibart in persoana 🙂

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.