sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atac la libertatea presei! Ministrul Gabriel Oprea dorea să oprească o emisiune la TVR

  de Special Arad | 22 septembrie 2015, 11:35 AM | Naţional

  0

  Directorul general al TVR, Stelian Tănase, a acuzat, într-o emisiune la postul public, că s-a decis „lichidarea” sa de la conducerea TVR la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, el susţinând că Oprea l-ar fi sunat „foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său.

  Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, luni seară, la postul public de televiziune, că Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfiebântat, foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său. El mai susţine că liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-ar fi folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, scrie Mediafax.

  Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a afirmat Stelian Tănase, precizând că discuţia a fost intermediată de jurnalistul Rareş Bogdan.

  Stelian Tănase a spus că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, care era nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său, iar de această dată discuţia a fost intermediată de reprezentanţii UNPR în Consiliul de Administraţie al TVR.

  stelian tanase

  FOTO: Stelian Tănase

  M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat cinci minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus că nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre cei de la UNPR a venit chiar la el acasă.

  „A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

  Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru Cultură, va fi dezbătut şi votat în plenul reunit al Parlamentului în şedinţa de miercuri, conducerea TVR putând fi astfel demisiă odată cu acest vot, a anunţat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

  Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că, în cazul în care conducerea TVR va fi demisă, Comitetul liderilor din Parlament va trebui să propună un nou Consiliu de Administraţie, care să fie supus votului senatorilor şi deputaţilor, încheie Mediafax.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.