miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Viața secretă a lui Gheorghe Falcă. Prima săptămână

  de E. Nola | 15 aprilie 2019, 7:53 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  4

  Ați reținut, sper, nu vorbim aici de viața privată, intimă și cine știe mai cum.

  Cu toate că ar fi frumos, poate am afla lucruri interesante despre trecutul, prezentul și viitorul orașului, nu de alta, dar Domnul primar face parte din oamenii de frunte care le cam amestecă. Nu e singurul, în general, liderii autoritari, asta doar ca să nu spunem dictatoriali, cam asta fac, având în vedere că pornesc de la prezumția de nimic susținută în afara fanteziei lor luate razna că ei sunt cei mai deștepți, talentați și rafinați oameni, astfel încât cei pe care îi administrează ar trebui să se scoale dimineața salutând soarele în numele lor.

  Cu toate acestea nu le iese mereu, de fapt le iese cam rar, numai că ei au obiceiul să se înconjoare de oameni care au rolul să-i întărească în convingerea că le-a ieșit iar. Și iar și iar. Lingăi se numesc acești oameni, Domnul Falcă are în jurul său un regiment, altfel nu se explică cum de nu am aflat nici acum cine a condus mașina care a luat-o razna la Coandi dacă nu a condus-o el. Și dacă nu-i a lui, ci a primăriei. Mașina, nu lingăii. Pe care îi are peste tot, se pare că instituțiile arădene nu au ieșit încă din ceaușism sau s-au reîntors cu plăcere sesizând un Ceaușescu în embrion, obiceiurile vechi sunt în floare, mușamalizarea matrapazlâcurilor șefului e o sarcină de serviciu de care se achită gudurându-se, poate le mai aruncă dobitocul un os de ros.

  gheorghe falca la politica si delicateturi 7629 10360500

  Că în sinea lor îl numesc așa, au un carnețel întreg cu denumirile pe care le folosesc doar în intimitate atunci când vorbesc despre el, așa e felul de a fi al lacheilor, sunt primii care îi trântesc ușa-n nas după ce fostul lor patron pierde puterea. Comunicatul primăriei cu privire la Tiguanul care a încercat să ia ”tranvaiul” e o operă de artă a slugărniciei libidinoase, nu ni se spune cine a fost șoferul care putea produce o tragedie, poliția a intervenit în trombă, ridicând mașina, să nu stea acolo ca un memento a debandadei administrative din Arad, ca un semn de întrebare cu privire la viața secretă a lui Gheorghe Falcă.

  Un cititor de al nostru susține că într-adevăr nu a fost primarul la volan, cineva a filmat momentul, dar nimeni nu realizează că asta este și mai grav: cine folosește mașina de serviciu al primului edil pentru a se deplasa la un restaurant? Și de ce?

  gheorghe falca la politica si delicateturi 6203 04132700 1

  Oare regenerarea urbană să fie de vină? Nu de alta, dar cam tot pe atunci a aflat edilul june-prim că Judecătoria Arad a dat câștig de cauză sesizării Prefecturii, cea care nu s-a lăsat impresionată de planul măiastru de transformare prin regenerare urbană a Pieței Catedralei. De altfel, Gheorghe Falcă vorbește despre regenerare urbană într-un oraș în care mortarul îți cade în cap exact cum vorbea Ceaușescu despre culmile luminoase ale comunismului într-o țară în care lumea stătea la coadă pentru adidași. Pentru cei tineri: nu erau pantofi de sport, ci picioare de pui colorate albastru-vinețiu.

  Nemaivorbind de faptul că a pune o țâșnitoare și niște pietre decorative nu va regenera nimic, ci banii dați pe enșpe studii de fezabilitate într-o piață care a fost loc de piață de când e lumea. În loc să modernizeze cu adevărat piața, transformând mesele și gheretele socialiste într-o hală modernă, dotată cu toate și care se integrează în ansamblu, Domnu primar regenerează de fapt, prin lucrări de trei surcele, fără funcționalitate și anvergură, spiritul provincial, așa cum se poate vedea pe Mețianu, singura stradă pietonală din oraș folosită de precupețe dubioase și oamenii străzii. Asta în timp ce la un sondaj de al nostru, majoritatea celor care au răspuns au indicat că ar fi de acord cu transformarea pietonală a bulevardului de la primărie până în Piața Avram Iancu.

  desters1

  Ce vorbești? Tocmai acum când el se vizionează pe sine la ”Politică și delicatețuri”. De asta vorbeam la început de viață secretă și de amestecarea planurilor: iată am aflat costul organizării semifinalei Eurovision la Arad. O afacere de imagine, pur și simplu, acum când campania electorală pentru ”Brucsles” a demarat în trombă. Ce simplu și ieftin: orașul dă câteva sute de mii de lei TVR-ului, aceștia vin la Arad și le asigură tuturor lingăilor lui Falcă o baie de imagine la TV, dar în plus și o emisiune dedicată primarului. Și nu cu oricine, ci cu Fătecălucrezimircea Dinescu, o emisiune din aia pe rețetă occidentală, omul mare arătat în toată splendoarea sa de om simplu, popular, dar totuși ieșit din comun: la o emisiune culinară la care, în timp ce Fătecălucrezimircea pregătește o rețetă specială, omul mare, cu eleganța care îl caracterizează precum zâmbetul, lejer, la vestă și blugi, vorbește despre el, despre lume și viață, despre viitor, având în vedere că a fost și pe acolo dacă vă mai aduceți aminte.

  Discuția amicală se încheie la costum și un pahar de vin pe o masă de dulgher – ce vreți, suntem originali, ce naiba -, Fătecălucrezimircea e mieros și atent, în fond e o emisiune electorală, adică e pe bani, nu pe nasturii de la vesta invitatului, cel care își etalează zâmbetul care i-a înghețat fața de ani de zile, iar bizonul din Moldova, Oltenia și de peste tot, dă din cap salivând: Domle, e tare primaru ăsta, uite, i-a zis-o și lui Iliescu. Poate, și lui Ceaușescu. Cine știe, poate și lui Burebista.

  56757378 589635154866387 843533599863996416 n1 1

  E bine, fiindcă marele om are nevoie de voturi din toată țara, nu doar din Arad. E pe un loc pe listă la europarlamentare unde orice vot contează, iar dacă după toate astea vă mai întrebați unde sunt banii voștri, unde e regenerarea urbană, de ce umblă mașinile primăriei goale de capul, pardon, frâna lor, ce să vă facem, sunteți cam săraci cu duhul…

  Între timp aflăm de la corespondenții noștri că într-un reportaj de pe Digi 24 primarul susține că la Arad trenurile circulă cu 160 km/h și că suntem singurul oraș din țară conectat la autostradă. Reportajul Digi, evident electoral, deci plătit, este adânc înapoi în viitor, acolo unde se află și primarul nostru de o vreme, punând neostoit și fără încetare cozi la prună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru o asemenea FĂCĂTURĂ pe banii administrației locale, într-o țară normală la cap, un falcă, ar fi făcut arșice, din punct de vedere politic și urmărit penal. La noi îl mai și aplaudă prostimea cu diplome cumpărate la UVG … că avem un primar „shic”. Ai doar un pic de bun simț și neuronii îți mai funcționează, te prinzi de făcătură și te duci mintănaș la bucătărie să-ți faci un antidot cu bicarbonat, să-ți taie greața și senzația de vomă. Scârbos și revoltător!!!
   ,
   @ #rezist … cum bă nimic și nimic?! Așa ceva nu merită o urlătură în fața primăriei? … pui de lingăi ce sunteți!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.