sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 4În urma perchezițiilor de ieri, omul de afaceri Marius Cosma a fost reținut. El urmează să ajungă astăzi în fața judecătorului

  de Mihai Todoca | 26 ianuarie 2023, 8:39 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Percheziții la sediul Primăriei Ineu, la sediul societății Tredeco Holding și în alte opt locații - Sursa foto: Arhivă

  Titlu inițial: Percheziții la Ineu, la Primărie și la societatea Tredeco Holding. Este vizat omul de afaceri Marius Cosma, care ar fi falsificat documente pentru participarea la o licitație pentru un contract de deszăpezire

  Polițiștii Serviciului „Economic” din cadrul IPJ Arad fac, la această oră, percheziții la sediul societății Tredeco Holding din Ineu. Din informațiile pe care le deținem la această oră, putem spune că polițiștii efectuează cercetări și strâng documente în legătură cu o licitație pentru deszăpezire la care societatea, administrată de Marius Cosma, ar fi participat dar ar fi falsificat niște date. Adică, ar fi „înmulțit din pix” numărul mașinilor de deszăpezire cu scopul precis de a aduna mai multe puncte în cadrul licitației, pentru a avea avantaj față de ceilalți participanți.

  Cum bine își aduc mulți aminte, Marius Cosma, administratorul Tredeco Holding, este denunțătorul din dosarul în care Florea Dascălu, șef al Direcției Întreținere Autostrăzi și Drumuri Naționale din CNAIR, este acuzat de luare de mită. Astfel, nu este exclus ca directorul din CNAIR să fi fost cel care, acum, l-a denunțat pe Cosma.

  UPDATE

  Perchezițiile polițiștilor de la „Economic” din cadrul IPJ Arad au vizat și Serviciul de Impozite și taxe din cadrul Primăriei Ineu – iar acesta aspect ne-a fost confirmat de primarul Călin Abrudan, contactat telefonic de Special Arad. Și, din informațiile pe care le avem, cele două, sediul Primăriei Ineu și sediul Tredeco Holding, nu ar fi fost singurele vizate de oamenii legii.

  Percheziții în alte opt locații

  UPDATE IPJ Arad– Cercetați pentru înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals

  „În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 10 percheziții, în județul Arad. Activitățile se desfășoară la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale, în vederea ridicării de probe, pentru documentarea și probarea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

  Din cercetări, a reieșit că o societate comercială ar fi participat la o licitație organizată de o instituție, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false, în vederea câștigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naționale și autostrăzi, cauzând un prejudiciu de 30.247.825 de lei.”

  UPDATE, 27.01.2023

  În urma celor 10 percheziții care au avut loc în cursul zilei de ieri, omul de afaceri Marius Cosma, suspectat că ar fi falsificat documente pentru participarea la o licitație pentru un contract de deszăpezire, a fost reținut. În cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

  „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din Ineu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în aplicare, în ziua de 26 ianuarie a.c., 10 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere. Activitățile s-au desfășurat pe raza localității Ineu, la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale, de unde au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie.
  Din cercetări, a reieșit că societățile comerciale în cauză s-au înscris pe o platformă, în vederea participării la o licitație, având ca obiect întreținerea curentă pe timp de iarnă a 6 loturi de drumuri naționale și autostrăzi, valoarea contractului fiind de peste 42.450.000 de lei (fără TVA). În acest sens, ar fi fost depuse mai multe documente folosind înscrisuri nereale/falase, în vederea obținerii și atribuirii contractului. 7 persoane au fost conduse la audieri, față de un bărbat de 39 de ani fiind dispusă măsura reținerii, cel în cauză urmând a fi prezentat magistraților Tribunalului Arad, în vederea luării de măsuri preventive”.

  UPDATE 27.01.2023

  Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar pe un termen de 60 de zile pentru omul de afaceri , Marius Cosma.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.