duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Germania va testa persoanele care vin din ţări cu risc epidemic major

  de - | 28 iulie 2020, 8:14 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Guvernul Germaniei va introduce teste obligatorii anticoronavirus pentru toate persoanele, inclusiv pentru turiştii germani, care vin din ţări în care se înregistrează rate mari de infectare, informează HotNews, citând N-TV.de.

  „Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii”, a declarat luni seară ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

  De câteva zile, în unele aeroporturi din Germania sunt efectuate teste voluntare pentru depistarea coronavirusului. Aceste teste vor deveni obligatorii şi vor fi gratuite.

  Lista ţărilor considerate ca prezentând risc epidemic major va fi elaborată de Guvernul Germaniei împreună cu Institutul Robert Koch (RKI) şi va fi actualizată zilnic. Potrivit site-ului N-TV.de, criteriul va fi depăşirea numărului de 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, citează Mediafax.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.