sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Germania impune restricții pentru unele țări în care au fost identificare cazuri de infectare cu noua tulpină

  de Special Arad | 29 ianuarie 2021, 9:27 PM | Internaţional

  0

  Germania a decis să restricționeze călătoriile dinspre mai multe țări în care sunt prezente tulpinile contagioase de coronavirus. Măsura intră în vigoare de sâmbătă și este valabilă până pe 17 februarie. Conform DIGI24, călătoriile vor fi interzise pe scară largă, a anunțat Ministrul german de Interne.

  Ţările vizate de această măsură sunt Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia începând de sâmbătă, precum şi Lesotho începând de duminică. Măsura trebuie să fie pusă în aplicare de companiile aeriene, companiile de transport rutier și căile ferate.

  Există câteva excepţii de la această interdicţie, printre care pentru cetăţenii germani sau rezidenţii străini în Germania, pasagerii aflaţi în tranzit şi transportul-cargo.

  Recent, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, a declarat public faptul că mutația britanică a coronavirusului va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania. Helge Braun a spus la un post tv că noua variantă va „crea probleme” în Germania, context în care devine şi mai importantă reducerea semnificativă a ratei infectărilor, potrivit Agerpres.

  Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră şi, la un moment dat – aşa cum s-a întâmplat în alte ţări -, va prelua controlul şi va cauza probleme”, a spus Braun. „Sunt foarte sigur de acest lucru

  Sursă Digi24

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.