Enola Day: Ce Ne-Ar place să vedem în ultima înregistrare cu Falcă la TV Arad!

  de Lajos Notaros | 16 noiembrie 2017, 11:43 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  10

  Nu cred! Citez dintr-un comentariu la textul meu de luni: „Apropo, ce beat era primarele nostr’ la Ghilea show, marți seara. Plescăia din buze, i se încurca limba în gură, repeta ca un papagal că guvernul PSD i-a furat Aradului 16 milioane (ceea ce-i adevărat). Doamne, ce faună politică avem!”

  Nu ne putem lua, desigur, după impresia unui comentator de la Special, chiar dacă este unul vechi și de bază, al cărui pseudonim nici măcar nu dorește să ascundă persoana reală din spate, ci se supune regulilor jocului predilect al omului virtualizat.

  Numai că un alt virtual, de data aceasta pe Facebook, comenta surescitat despre acelasi lucru, oarecum în direct, în timp ce un amic de breaslă ne anunța tot cam pe atunci: „Se zice că Falcă e beat pe TV Arad!”

  Punctul pe I a fost pus de o postare de ieri a unui cunoscut de pe FB, foarte contondent si deschis la gură:Am avut ieri ocazia să văd la TV ARAD via internet sau mai bine spus via pagina celor de la TV Arad de pe Facebook o emisiune in direct cu primarul Aradului sau mai bine spus de ieri il numesc : OLTEANUL TURMENTAT deoarece a fost în emisiune beat abia de mai vorbea… Cam grea i-a fost limba !! După emisiune cei de la TV Arad poate de rușine imediat au șters postarea să nu rămână pe Facebook !! Rușine Cetățene turmentat !!!”

  În acest moment am intrat în fibrilație!

  Screenshot from 2017-10-24 21-47-10

  Chiar dacă mai în vârstă, sunt totuși jurnalist, iar asta era o informație pentru care un jurnalist adevărat își vinde fără regrete sufletul diavolului. Nu jurnaliștii care au făcut-o deja, ci cei adevărați, cei care se vând nu pe un pumni de lei sau euroi, ci pentru o informație care schimbă datele problemei.

  Am căutat degeaba!

  Ultimul Ghilea show, cel din 13 Noi (așa scrie pe site-ul TV Arad!) îl prezenta cu surle si trâmbițe pe marele producător hollywoodian de 29 de ani, amestecat printre procurorii în vizită la Vasile Goldiș, cel din 14 Noi (dacă așa zic ei!) era de negăsit.

  Nu l-am găsit nici până astăzi, ceea ce mi-a întărit bănuielile.

  Normal, am pornit de la vechiul dicton care îți recomandă să te duci la culcare dacă doi îți spun că ești beat, știut fiind faptul că beat nu-ți dai seama exact de realitatea din jurul tău, poți chiar să nutrești speranța că esti cel mai treaz dintre toți.

  Dacă mai ai și convingerea trează că ești cel mai cel mai, este foarte ușor să dai în fandacsie, să nu mai faci diferență dintre tine și marii oameni ai omenirii, să crezi că tu la Arad ești chemat să rezolvi marile probleme ale aceleiași omeniri, oare de ce poți fi în stare după câteva pahare de tâmâioasă?

  Nu că am avea ceva împotrivă!

  Screenshot from 2017-10-24 21-18-19

  Ca jurnaliști adevărați, suntem de părere că un pahar-două niciodată nu strică!

  Mai ales dacă este pentru a mai atenua stresul zilnic, caracteristic ambelor meserii – de primar și de jurnalist vreau să spun, cu atât mai mult cu cât cel despre care vorbim este și doctor în comunicare! -, nemaivorbind de situațiile în care un pahar-două consumat cu prietenii și colegii împreună într-un loc plăcut și intim poate contribui esențial la mersul înainte al lucrurilor.

  Pe de altă parte, nu cred că Ghilea-show de la TV Arad este un loc plăcut și intim!

  Și cu toate acestea, cum am afirmat chiar în prima propozitie: nu cred că ăsta este sau că asta ar fi o problemă.

  Chiar mi-aș dori un primar așa cum sunt oamenii pe care îi administrează: muncitor și preocupat de grija zilei de mâine, dar deschis la fire, amator de distracții la o adică. Cu prietenii și cunoscuții plăcuți ca și el, nerefuzând un pahar de pălincă, o bere sau un vin bun.

  Problema e că nu e asta problema cu Ghiță al nostr’, cum zice comentatorul nostru.

  Eu nici acum nu cred că a fost turmentat de alcool la Ghilea-show, cauzele comportamentului său mai eratic pot fi cu totul altele.

  Cu atât mai mult cu cât omul nostru e beat cam de mult, dar nu de alcool, ci de putere.

  Înconjurat de lachei și de jurnaliști de la Apă-Canal precum Ghilea, asta ca să nu mai pomenim doar de Andrei Ando, faptul că a rezistat peste un deceniu si jumătate fără s-o ia razna de tot ne arată că avem de-a face cu un individ foarte ambițios și rezistent la coroziunea pe care ți-o servește puterea.

  Puterea corupe, iar puterea multă corupe mult – sună un dicton venit din eternitate.

  Screenshot from 2017-10-24 21-48-02

  În acest context, comportamentul ciudat, la limita normalului, al unui om aflat de aproape 15 ani la putere e ceva normal, iar Ghită Falcă este doar un alt exemplu oarecare al modului în care puterea îi devastează pe cei care vin foarte de jos și sunt nepregătiți pentru aceste efecte ale bolii de putere.

  Mult mai gravă este slugărnicia lașă a celor care îi cultivă boala, se folosesc de ea în scopurile lor vulgare de oameni fără mândrie și verticalitate.

  Pentru un pumn de mărunțiș, câștigat prin zâmbete false și rânjete ipocrite, în stare să renunțe la cele mai elementare criterii ale omului simplu dar onest, majoritatea celor peste care parazitează ca niște omide puhave și cleioase peste frunzele fără apărare.

  Modul în care au reușit să facă să dispară imaginile compromițătoare, acele imagini care dincolo de portretul unui individ îmbolnăvit de putere îi arată și pe ei așa cum sunt, nu așa cum pretind: mici și limitați, niște slugoi ahtiați după mărire și avere, gata să sacrifice nu doar adevărul, dar și realitatea pentru a se simți în continuare peste cei cărora le spun, ipocriți și obraznici, că-i servesc în numele libertătii și a democrației.

  Aceștia sunt mai răi decât activiștii lui Ceaușescu: ăia chiar dacă aveau și inclinații personale, nu preau aveau alternativele de acum…

  Desigur, imaginile sunt pur ilustrative, chiar dacă unele sunt de la Ghilea-show, această adevărată hazna de incultură si vulgaritate combinată cu propagandă libidinoasă pentru Falcă si ai lui.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pana nu vor reusi sa ma omoare … nu ma vor opri! Nu sunt in gasca nimanui, o incasez de la toti, ma simt marea anonima si ma simt extraordinar de bine asa, vreau sa ne fie bine tuturor si nu numai unei gasti… nu ma va putea cumpara nimeni cu nimic, si ata deoarece pentru mine au valoare oamenii, cartile si cate o calatorie din cand in cand…

   Fiecare lucru are un inceput si un sfarsit! Inceputurile sunt grele, iar sfarsiturile dureroase…

   Ceea ce faci te defineste ca persoana… nu ma impresioneaza nici marca hainelor, a pantofilor, a gentilor, a masinilor detinute… sunt doar niste etichete materiale platite cu multi bani, care nu iti confera niciun confort intelectual!

   Va iubesc!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Super! O sa va dau detalii,poate le stie Specialarad dar nu le publica!,despre cadoul radiotvarad de la un corn la o falca. Cu si despre ghileacanal si…ando…si…falca,patron la radiotvarad. Interesant,nu? Hai,pa la show,cu ghileacanal când tot lingau libidinos era…de la sau din țața

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.