sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: După Ghiță, PSD-ul o are cam mică…

  de Lajos Notaros | 26 octombrie 2017, 10:13 AM | Opinii

  2

  Nu că n-aș fi avut ce face, dar datoria este datorie, iar datoria unui publicist local de la o publicație locală care se respectă e să stea cu mâna pe pulsul vieții publice din localitatea unde își exercită ingrata activitate.

  Și pentru că în Arad acest puls se numește Ghiță, am zis așa în sinea mea, ia să mă uit eu la Ghilea Show, acolo unde primarul Aradului revine mai mereu precum criminalul din poveste la locul faptei sale mai mult decât condamnabile.

  Ghilea Show este emisiunea cea mai longevivă din televiziunea locală arădeană, s-a născut cândva în preistoria acestui gen, un fel de copil din flori al lui Tucă Show, păstrând până astăzi simbolul giganticului microfon interbelic pentru a indica scopul activității sale predilecte.

  Screenshot from 2017-10-24 22-35-05

  Primul leșin era să mă pocnească în momentul în care am realizat că publicitatea din Ghilea Show iese direct din turnul primăriei, de acolo de unde a venit și invitatul, aflat la cel de al patrulea mandat al său, exact ca Daniel Craig în James Bond.

  Vom reveni asupra acestui aspect, pentru început însă să vă povestec șocul pe care l-am avut atunci când Sorin Ghilea, acest Tucă de Arad mai plinuț, având, împreună cu mine, exact 36 de „vizionari”,  în introducere, foarte curajos, a criticat din Arad ministrul transporturilor parcă, cel care, desigur pesedist fiind, a avut neobrăzarea să-l schimbe pe șeful de la CFR Călători numai pentru simplul fapt că a întârziat trenul în care a călatorit el.

  Ministrul, să ne înțelegem!

  Oroarea, fapta ministrului, a fost relatată și invitatului, Ghită desigur, cel care a venit la emisiune cu același costum bleu-marin și cravată verde cu care a mai fost la vreo zece emisiuni d-ale consilierului de la Apă-Canal, coleg la întreprinderea menționață, aflată sub controlul primăriei, cu Geani Pistru, o altă moderatoare d-al lui Ghiță Falcă.

  Screenshot from 2017-10-24 21-16-03

  Treaba cu Apă-Canal, veți vedea, nu este lipsită nici ea de importanță, dar acum vom insista pe reacția Marelui Om invitat cu abonament la Ghilea Show.

  S-o luăm cu începutul!

  Marele Om ne-a spus că astăzi, adică marți, având febră, nu s-a prea dus la servici.

  A stat pe acasă, poate s-a întins un pic, oricum a urmărit presa, realizând oroarea atât națională, cât și pe cea locală.

  Dar tot febril a rămas.

  Și tot stând așa și urmărind și meditând asupra a ceea ce urmărea a ajuns la niște concluzii pe care, desigur, le-a expus lui Sorin Apă-Canal Ghilea și, of course, prin ricoșeu și nouă, celor pe atunci deja 45 de „vizionari” care îl urmăream pe FB.

  Screenshot from 2017-10-24 21-18-13

  Sintetizez: politica este murdară (nu a zis că este o curvă!), iar oamenilor nu le plac meseriile murdare. De aceea nu prea mai găsești oameni serioși în politică.

  Sunt, totusi câteva exceptii, înainte de toate el, în timp ce ăia de la PSD sunt, fără excepții, niște analfabeți venali și proști.

  A dat și câteva exemple locale: Domnul Sulinceanu, de exemplu, care nu știe să citească un comunicat, habar n-are că, pardon, comunicatele se scriu după asemănarea comunicatorului. Cum ar veni, nu folosești cuvinte care nu-l caracterizează pe cel care comunică.

  Corect, zic eu, m-ar și mira nespus ca în comunicatele de la Primăria lui Ghiță sa găsesc cuvinte precum modestie, onestitate, bun simț și altele asemenea din aceeași categorie.

  Pe urmă ar mai fi și Domnul Sabău, consilier pesedist și el, cel care s-a legat de actorul Bulbuc, cum că ar fi ajuns cam prea ușor la conducerea Centrului Cultural Județean.

  Dar fiul Domnului Sabău cum de a ajuns la Protecția Consumatorului, a întrebat defel retoric Marele Om, considerând atacul contracarat și demonstrația încheiată.

  Screenshot from 2017-10-24 21-47-34

  Au urmat răspunsuri la și pentru arădeni, o adevărată demonstrație de forță și subtilitate din care am aflat ceea ce știam de mult: dacă nu era PSD, Aradul la ora actuală mai concura poate doar cu Los Angeles și San Francisco, eventual cu Dubai, privind realizările.

  Tot ce a fost sau putea fi bine i se datorează doar lui, lui Ghiță Falcă, in timp ce toate celelalte PSD-ului, chiar dacă tot acest comportament pesedist care a mutat pasarela la ștrand, a oprit pasarelele de centură la marginea Aradului, a blocat construirea Casei Albe în fața gării – pardon, acolo este, numai că nu seamănă cu aia din Washington și putea să semene dacă era după Ghiță -, cum spuneam că spunea: toate aceste manevre de frustrați indică fără dubii dimensiunea.

  Cam mică, ca să fie clar!

  Am mai aflat că Marele Om nu se dă înapoi sub nicio o formă: va fi parcare în Avram Iancu și în Parcul Eminescu, piața ag(f)roalimentară se va muta din Piața Catedralei, nu mult, două sute de metri mai încolo, da, ați ghicit, la ruși, că sunt dușmani, inclusiv cel care le închiriază spațiile.

  A făcut pasul în spate doar sub presiunea unor glumițe de oameni fără minte, dezamăgit cumva de lipsa de reacție a arădenilor majoritari care, știe el, s-ar duce cu el până-n și fundul iadului dacă ar fi să fie.

  Dar nu este!

  A fost abordată și problema vacilor și cailor care pasc pe pistele de bicicletă, aici soluția ar fi, din lipsă de procedură, construirea unui adăpost pentru animale, pentru că ele, spre deosebire de om, nu pot fi arestate dacă nu li se asigură condiții adecvate.

  Însă turul de forță subtilă a culminat după ce Doamna Stela Capotă a înțeles, în sfârșit, că Avram Iancu este Avram Iancu, dar asta nu-l oprește pe Ghiță să tragă sub el două nivele de parcare, iar moderatorul Apă-Canal a început să citească niște mesaje de pe Facebook.

  Aici și-a permis, cu îngăduința Marelui Om, să citească una mai zemflemitoare cu privire la cât de deștept se crede primarul, la care Marele Om a spus: Da, sunt oameni deștepți peste tot, și la Arad și la Brad, păcat că nu sunt și în PSD!

  Ei, a fost tare, pentru o clipă mi-am ținut respirația, după care am început să mă gândesc și mai tare la ce a zis Ghiță puțin mai înainte și să mă întreb chiar pe bune:

  Până la urmă, cine oare o are mai mică?

   

  P.S. La întrebarea dacă va mai candida la Primărie, Marele Om a declinat răspunsul, aidoma lui Daniel Craig cu privire la al cincelea Bond și a mai fost o mică încurcătură atunci când a spus unui arădean care stătea febril și el la telefon cum că el nu se bagă și n-are treabă cu, pardon, canalizarea.

  Era un pic ciudat și deloc subtil, în fond lângă el se afla Sorin Apă-Canal Ghilea!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.