duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Pesta porcină e deja la Pecica și Andrei Ando nimic!

  de E. Nola | 12 august 2019, 8:23 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Chiar este îngrijorător peste măsură!

  Anul trecut, pesta nu a trecut nici granița dinspre Bihor în timp ce directorul de comunicare și strategii de la CJA – da, asta este titulatura Domnului Ando de pe vremea când a lansat cariera internațională a șuhaidei, ce, n-ați știut? – a ieșit la interval, propunând măsuri drastice, dramatice chiar, mergând până la a pune gard electric la granița județului.

  Discreția din ultima vreme a domnului director nu miroase a bine!

  În timp ce până și șeful său de partid a simțit pericolul și în drumul său de la Bruxelles la București a admonestat-o pe prefecta noastră cu floare la gleznă, concluzionând în nota sa de pe acum arhicunoscută privind răul, indiferent care ar fi și care se întâmplă în județ, atribuit exclusiv PSD-ului.

  Acum până și Domnul Antal de la Pecica, liberal și el din câte știm, recunoaște existența focarului, al nostru Andrei însă nimic.

  64865787 10212359283971388 9118526155673042944 o

  E adevărat, nici Domnul Muscă de la Curtici nu se aude, nu ca acum un an, atunci când ne spunea că pesta porcină ar fi o amenințare națională. Desigur, credem noi cu tărie, motivele tăcerii de acum a celor doi sunt diferite, cu Domnul Muscă nu avem noi treabă, nu de alta, dar poate mai mergem după un cârnaț, ceva, într-unul din magazinele sale pe care le monitorizează din Curtici și, cine știe, îi spune la vânzătoare prin cască să nu ne servească.

  Domnul Andrei Ando, ne gândim noi, ar face la fel dacă ar putea și face tot posibilul să poată într-un viitor cât mai apropiat. În fond, nu de aia s-a lipit el de Falcă, după ce îi făcea mizerii pe bandă rulantă, să se oprească tocmai acum când, de fapt, a scăpat de el. Tocmai acum când prin naveta șefului între Bruxelles și București, perspectiva se deschide, drumul spre vârf se eliberează.

  Nemaivorbind de faptul că după o perioada scurtă de glorie în care părea că nu se va mai opri până nu ajunge șef peste tot județul, de o vreme alții i-o iau înainte.

  Uite, de exemplu, Ionel acela de la teatru, da, actorașul care acum câteva zile a oficiat prima căsătorie în calitate de viceprimar. Ieșit de nicăieri în doi-trei ani a ajuns mai departe ca Andrei în douăzeci. Chiar dacă nu e absolvent de facultate la curs rapid, n-are nici doctorate în astrologia aberației, nu ține cursuri la facultăți despre lucruri de care a auzit doar ieri, se mulțumește cu liberale tinere și drăguțe, desenează în parc cu copiii și e deja viceprimar.

  E momentul așadar pentru Andrei Ando să treacă la acțiune. Dar nu oricum, ci așa cum știe el, nevăzut-necunoscut și dintr-o dată, pe nepusă masă. A fost frumos în China, dar între timp a devenit bunic și tot director de comunicare și strategii a rămas.

  67605681 10212544740727691 6281944812102877184 o

  Nu mai merge așa!

  Gata, s-a terminat cu intervențiile în favoarea lui Cionca și a liberalilor de conjunctură, gata cu fotografiile cu drumuri asfaltate în județ, gata și cu Aradul frumos, gata și cu pesta porcină africană de la Pecica!

  Gata cu Șuhaida!

  S-a spetit până acum pentru alții, e momentul să treacă pe drumul său binecunoscut și să facă pasul decisiv, măcar acum când locul vicepreședintelui județean se golește cu plecarea lui Bîlcea la primărie. Alegerile de la anul nu sunt foarte departe, e încă timp, dar trebuie acționat cu mare băgare de seamă. Liberalii oricum nu-l consideră de al lor, în fond a venit din presă după ce a dat în ei ca în hoții de cai – amicul Ghender, lângă el din cele mai vechi timpuri, a trecut și pe la PSD – , fără să mai vorbim de relațiile sale cu UDMR-ul din Arad, cultivate discret, dar cu atât mai eficient, în fond nu degeaba a lansat el ca simbol al Aradului șuhaida.

  Cu alte cuvinte, există și rezerve și posibilități, importante sunt cărțile pe care le va juca de acum încolo.

  68256887 2692164700828837 1630547732215103488 o

  Acum cu USR-ul și PLUS-ul pe val, liberalii nu mai merg la sigur decât la prezidențiale, iar la Arad UDMR-ul poate scoate până la 10% dacă se îmbățoșează, un procent demn de luat în seamă dacă vine vorba de majoritate în consilii, așa că nu se poate exclude ca unul dintre vicepreședinți să vină de la aliatul care asigura majoritatea.

  Ei, și atunci le va trebui un om care știe ce și cum, unul care le are cu orice, vorbește și se folosește de toate limbile, unul care umblă în China ca alții pe Ștrand, unul care are o vorbă așa de dulce de sau te învie sau te omoară.

  Depinde doar de tine.

  Dacă nu UDMR-ul, poate să fie și alții, în fond toate partidele sunt la fel, nu-i interesează decât banii, ceea ce în fond e bine și corect, oare ce altceva ar trebui să-i mai intereseze într-o lume în care totul, până și iubirea, este pe bani, așa cum a dovedit și pe aici timp de 20 de ani omul care i-a dat încredere și țel în viață.

  Dar toate au un sfârșit, anii uceniciei s-au terminat, imaginea este făcută, familia este în spate, jocul poate începe.

  În fond și la urma urmei, la o adică se poate înscrie și la USR pentru a candida împotriva lui Bîlcea sau Bibarț la primărie. Exact ca UDMR-ul, nici ăia nu stau pe roze, oamenii s-au dus, s-au cam terminat, au nevoie ca de aer și apă, adică codoi, de un om care poate fi oricând orice și mai mult decât atâta…

  66678466 10212491897846652 500807961401098240 o

  Într-o altă ordine de idei, dar nu rupt total de Andrei Ando și lumea sa, marcăm aici demonstrația de sâmbăta din București prin momentul său cel mai revoluționar. Vedeți videoul…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.