Enola Day: Au venit ungurii, dar nu cum se temea Zăvoianu, ci cum vrea mușchii lui Falcă (Video copleșitor)

  de Lajos Notaros | 23 noiembrie 2017, 9:05 AM | Opinii

  9

  Cum? Foarte simplu!

  Pe de o parte, dacă Ghiță zice hăis, hăis rămâne pentru toți.

  Pe de alta, în Jurnalul arădean de luni, fost Flacăra Roșie, fost Adevărul, după foarte multă vreme, a apărut un articol omagial dedicat omului și politicianului Ghiță. Și nu așa la întâmplare, ci cu schepsis.

  Pentru a înțelege mecanismul nu foarte complex, dar întortocheat pentru cetățeanul simplu care nu învârte banii cu lopata, ci învârte chiar lopata fără bani, iată câteva elemente mai puțin cunoscute.

  De fapt, cunoscute doar celor care se informează din Special Arad.

  Jurnalul arădean a fost vândut de proprietarul austriac de până acum unui grup de presă din Ungaria (Cine este noul proprietar al Jurnalului arădean? Heinrich Pecina doar cumpără și vinde, interesul său este profitul, nu presa!). Și nu orice grup, ci unul subordonat direct partidului de guvernământ, respectiv omului tare din Ungaria, pe numele său bine cunoscut: Viktor Orbán.

  Observați accentul de pe “a” și faptul oarecum normal că se scrie Victor cu “K”, nu cu “c”. Asta pentru a nu-l confunda cu un alt Orban, un șef mai vechi de al lui Ghiță, însă Ludovic și nu Lajos, având în vedere că omul, chiar dacă strămoșii săi mai scriau cu “k”, între timp a devenit un “c” adevărat, un bucureștean get-beget, fără nostalgii după gulașul de pustă.

  Nu de mult, Ghiță al nostru, mai neinformat și puțin orientat în politica europeană, era să facă o greșeală mare, dar mare de tot, un adevărat mistake, cum zice englezul.

  Viktor ăsta din orașul în care românii susțin că au agățat opinca de turnul parlamentului, aflat în luptă pe viață și pe moarte cu un alt ungur care își scrie ciudat numele, George Soros (a se pronunța șoroș, adică cel care e la rând!), amenința cu scoaterea Universității Central-Europene, o ctitorie a diabolicului evreu-ungur, din Budapesta.

  Atunci s-a găsit Ghiță, aflat se pare într-un moment de Ghilea-show, să ofere Aradul ca refugiu pentru universitatea budapestană (Ce clădiri vom oferi Universității Central Europene a lui Soros?).

  Of course, cum zice englezul, nu l-a băgat în seamă nici Dracu, în fond, atât pentru Soros cât și pentru Viktor Orbán, Aradul este orașul unde au fost omorâți generalii, iar de Falcă (pronunțat Falța) auzeau atunci pentru prima oară.

  Numai că, iată, s-a schimbat modificarea, presa orbanistă a poposit între timp la Arad, întâlnindu-se perfect cu năzuința primului om de aici, numit Ghiță, de introducere a regimului de presă mucles în orașul în care ociko de la Obor este cel mai important eveniment săptămânal.

  În presa orbanistă din Ungaria Ghiță al nostru va găsi un aliat de nădejde, ăștia vin cu fapte, nu cu vorbe, în toată Ungaria nu mai gășești un ziar județean care să nu cânte osanale salvatorului Viktor Orbán.

  Acum despre Viktor Orbán poți spune multe, poți afirma chiar că ar fi de fapt un dictator de buzunar postmodern, dar nu ai cum să susții că omul nu este deștept: știe și el foarte bine că aceste ziare trebuie să trăiască din ceva, înainte de toate din bugetul județului unde acționează în direcția dorită.

  Austriecii au fost mai fraieri, așa cum sunt ei în mod obișnuit, Viktor însă știe una si bună: ziarul trebuie să trăiască bine, publicitățile acelea de la Primărie și Consiliul Județean nu ajung pentru asta, trebuie mai mult.

  Așa se face ca în zilele trecute ne-am trezit cu un CAIET DE SARCINI, achiziţie servicii redacţionale, servicii de pregătire pentru tipărire-tehnoredactare computerizată, servicii de tipărire şi distribuţie ziar periodic informativ “Curier Municipal” editat de Primăria Municipiului Arad “.

  Avem o singură problemă cu acest caiet de sarcini: în bună tradiție a achizițiilor mimate, s-a potrivit unui singur client potențial.

  Ați ghicit: Jurnalului arădean!

  Cu alte cuvinte, Primăria scoate o publicație întitulată foarte original “Curierul Municipal”, o  face doar prin Jurnalul arădean, plătind acestui ziar salariul a doi redactori, plus cheltuielile de tipărire și difuzare a celor 10 mii de exemplare dintre care cinci se vor duce în județ (valoarea fiind de 127.000 de lei), restul rămănând în oraș.

  Vă rog să observați ața albă: de ce se duc cinci mii în județ dacă este editat de primăria Aradului și se numește Curierul Municipal!

  Răspunsul este, desigur, la mintea cocoșului Ghită: fiindcă acest Curier n-are nicio treabă cu municipiul, cu atât mai putin cu primăria lui, fiind dedicat exclusiv intereselor primarului, atât politice cât și de altă natură, asigurând neutralitatea, chiar bunăvoința, celei mai mari publicații din județ, întâmplător deținute de cineva foarte apropiat lui Viktor Orbán, în schimbul unei oferte bănoase sub forma unui supliment bilunar finanțat din bani publici care, pe deasupra, are toată libertatea să-l omagieze fără rețineri pe Gheorghe Falcă.

  De altfel, ca să nu mai aibă dubii nici măcar Iustin Cionca, că de Andrei Ando nu ne facem griji, instituțiile publice nu mai au obligația să-și publice anunțurile de interes în ziare tipărite, cele online fiind de ajuns, nemaivorbind de site-urile online proprii în care pot publica ce vor și cum vor mușchii lor.

  Dar nici nu este în interesul lor, de servirea interesului public vorbim.

  Site-urile primăriilor reprezintă interfețe ale orgoliului primarilor, fără nicio calitate informativă, de jurnalism să nici nu mai vorbim, sunt pagini moarte din care afli că nu afli nimic important și folositor, inclusiv declarațiile de venit ale funcționarilor fiind măsluite și depășite.

  Însă un ziar este totuși un ziar, bizonul din județ, grăbindu-se vineri la ociko, nu-și dă seama că are de a face cu o publicație de propagandă electorală lui Ghiță Falcă, iar dacă prin asta s-a câștigat și bunăvoința noilor proprietari de la Jurnalul arădean, fost Adevărul, fost Flacăra Roșie, apropiați ai premierului Ungariei, cu atât mai bine!

  Și ca să vedeți cât de oablă este treaba, cităm din interviul omagial de luni: „Îmi este greu să suport atacurile unor oameni care au ajuns unde nici nu visau folosindu-se de numele meu, de imaginea mea, de voturile pentru Gheorghe Falcă, de munca mea. Nu am obţinut singur aceste rezultate, am lucrat în echipă, dar votul acordat de arădeni de patru ori confirmă că sunt liderul mişcării de dreapta din Arad.”

  Peste două zile, tot în Jurnal, Falcă apare din nou declarând simplu că politicienii PSD sunt o rușine pentru Arad.

  Ei, da, e din ce în ce mai frumos: să le fie rușine celor care nu sunt cu mine, mai simplu spus.

  Cam asta zice și Viktor Orban de ani de zile…

  Și, apropo, știți cum se spune lider în germană?

   

  Ca să nu se spună că ne facem singuri reclamă, oferim cititorilor noștri exemple noi de jurnalism și publicitate, respectiv Vocea Patriotului Naționale. Se află toate în Arad și sunt realizate de arădeni cu mâna lor, fără aprobare de la Falcă.

  Enola dă un Guinness celuia care ghicește de ce Dire Straits și de ce Money for Nothing

  ar14 ar16 ar19 ar33

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru … FALCA … cuvantul… traditie, trecut, origini… e fara conotatii!
   Bune sau rele, ele exista si nu pot fi sterse… Daca sunt bune le putem urma, daca sunt rele, le putem corecta!
   In orice mare capitala europeana, piata traditionala reprezinta obiectiv touristic, strazile pavate cu piatra le demonstreaza existenta unui trecut, a unei etape parcurse. Sunt cladiri nerenovate intentionat pentru a distinge si patina timpului.
   Atunci cand cultura ta consta doar in consitenta contului in banca, mentinerea puterii si hainele de marca … poti sa te numesti bogat material si sarac spiritual! chiar daca esti prezent la biserica!

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Hmmm, bun. Incercarea nr. 2: Al doilea videoclip care apare in Money for Nothing e al unei trupe pop maghiare pe nume Első Emelet (First Floor). Titlul melodiei originale tradus ar fi Stop or I’ll Shoot, ceea ce e clar diferit de Baby, Baby, cum apare in Money for Nothing. De asemenea, cand apare videoclipul trupei maghiare, auzim versurile din strofa a 2a, care contin expelative care nu au fost bine primite niciodata – motivul principal pentru care varianta cenzurata a melodiei e mult mai comuna. Pe scurt, Legatura cu articolul dumneavoastra o vad in felul urmator – Dire Straits pentru Első Emelet ar fi ca Jurnalul Aradean pentru Curierul vietii, cel putin din punctul de vedere al publicitatii.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.