Dosar penal, după ce un bărbat intrat în țară a fugit înainte ca autoritățile să-l ducă în carantină

  de Special Arad | 8 mai 2020, 5:22 PM | Coronavirus

  0

  Comunicat. În data de 07.05.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal.

  În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 07.05.2020, orele 06.00-06.40,  o persoană de sex masculin   s-a prezentat la Sector Poliţie Frontieră Nădlac, declarând că vine din Austria- Viena, urmând a fi transportată în spaţiul amenajat pentru “Persoanele care au trecut pe jos frontiera de stat”, în vederea carantinării instituționalizate în județul de domiciliu. În jurul orelor 7.10, când s-a prezentat mijlocul de transport pus la dispoziţie de ISU ARAD, s-a constatat că susnumitul nu se mai afla în spaţiul special amenajat, nefiind găsit în urma verificărilor efectuate de echipajele poliţiei de frontieră.

  În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect.

  Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.