joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Stiloul care nu minte, sabia Justiției nu-l taie” i se acordă, alături de distincția „Clanța de aur”, patronului Poliției Locale, Gheorghe Falcă

  de Special Arad | 5 ianuarie 2019, 1:25 PM | Pamflet

  0

  După cum bine știți deja, Special Arad este printre puținele, chiar foarte puținele, publicații media din Arad care nu pleacă capul la ordinul politicienilor, al partidelor și al celor care se prefac că administrează orașul și județul pentru noi, cetățenii. Iar când te scalzi în ape tulburi, împotriva curenților, te expui la anumite riscuri, cum ar fi acela ca marea caracatiță ce stăpânește aceste ape tulburi să încerce să te înhațe și să te tragă după ea în adâncuri.

  A fost și cazul nostru în decursul acestui an, atunci când caracatița a încercat să ne pună cu botul pe labe, să ne taie stilourile cu sabia ținută de mâna altora. Vorbim, desigur, despre cum mai marele primarele Gheorghe Falcă s-a ofuscat pe faptul că o mână de ziariști liberi, care pot împărți o pizza la patru chiar și fără mila lui divină, i-au demascat SRL-ul. Un SRL care, chipurile, se ocupă cu un fel de pază și protecție, iar din când în când și cu datul din mâini în intersecții. Acest SRL se numește, evident, Poliția Locală Arad și are, așa cum s-a dovedit, un singur patron, Gheorghe Falcă. Iar când patronul dictează, toți angajații spun la unison că „dacă-i ordin, cu plăcere”.

  N-o mai tărăgănăm și noi și trecem la subiect, reamintindu-vă cum patronul se folosea de angajații săi pentru a-i face loc în trafic, că – deh – se grăbea omul și el n-are vreme să stea în trafic, la fel ca muritorii de rând. Și de ce ai face-o, când dispui de niște angajați docili, dispuși să încalce legea numai de dragul tău?… Dar mai multe despre acest subiect puteți citi sau reciti aici: EXCLUSIV – Slugile abuzive din Poliția lui Falcă – o investigație Special Arad care amintește de prim-secretarii PCR.

  Și uite așa se face că domnul Falcă s-a ofuscat pe noi și numaidecât ne-a dat în judecată, pe motiv că i-am lezat imaginea de bun samaritean, o imagine care putea să revină la albul ei imaculat cu vreo sută de mii de lei, bani cu care mai putea să cumpere o bancă la fel ca cele de pe Mețianu, s-o monteze fain-frumos în duplexul de lux de pe C.D. Loga, iar apoi să stea pe ea, contemplând la marea lui reușită. Dar, slăvite fie eșarfa cu care e legată la ochi madame Justiție și sabia cu care aceasta împarte dreptatea de-a stânga și de-a dreapta, spre nemulțumirea patronului, n-a fost să fie. Și, cum la noi nu-i ca-n pașalâc, stiloul care nu minte, sabia nu-l taie.

  Însă, cum am auzit că la domnu’ Falcă-n pașalâc se practică linsul de clanțe, nu ne-am putut abține să nu-i acordăm, odată cu obișnuita deja dimplomă, și distincția „Clanța de aur”, pentru merite deosebite în domeniu și pentru promovarea cum se cuvine a acestui obicei strămoșesc.

  DIMPLOMA patronului Poliției Locale FALCA

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  Din anul 2017, acordăm o singură Dimplomă cu +, o Dimplomă pozitivă, pentru cineva care într-adevăr merită stima și atenția noastră. Restul… e cam can-can!

  Vezi aici toate Dimplomele anului 2018!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.