sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De miercuri, și copiii de la 12 ani în sus se pot vaccina împotriva Covid-19

  de Special Arad | 1 iunie 2021, 7:32 PM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Flipboard.com)

  Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani prin contul părinților. Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de la 12 ani în sus se numește Comirnaty și este produs de BioNTech Pfizer.

  Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. În schimb, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

  Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală, potrivit Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 (RO Vaccinare). De asemenea, RO Vaccinare anunță că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

  Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat AICI, iar alt date despre vaccinul Comirnaty se găsesc AICI.

  Chestionarul de triaj poate fi descărcat de AICI, iar formularul de exprimare a acordului informat pentru minori, AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.