marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Conducerea Galeriei Naționale din Londra vrea înlăturarea măscăricilor Yoda și a statuilor vii

  de Special Arad | 19 februarie 2016, 1:31 PM | Video

  0

  Galeria Națională din Londra vrea să înlăture performerii stradali din Piața Trafalgar, însă se ridică întrebarea dacă aceste statui vii și „Yoda plutitori” reprezintă o formă de artă? 

  Potrivit noului director al Galeriei, partea nordică a Pieței ar trebui „curățată” de acești performeri.

  La deschiderea unei noi expoziții, Gabriele Finaldi a declarat că intenționează să transforme zona din jurul Galeriei „într-un spațiu care să ne avantajeze”, scrie The Times.

  Aria pavată a devenit un loc popular pentru artiștii stradali, în deosebi pentru oamenii deghizați în Yoda care levitează.

  Consiliul managerial a spus că dorește să „găsească o soluție care să mulțumească pe toată lumea”.

  În timpul vernisajului „Delacroix and the Rise of Modern Art”, Finaldi și-a amintit de vremea în care lucra pentru Galeria Națională, în 1990, și North Terrace era numai o stradă.

  „Nu-mi amintesc să fi existat cimpoaie, sau vreun Yoda, sau ceata de muzicanți oom-pah care să scoată flăcări prin tubă, sau personificatori de-ai lui Elvis, sau pastorii evanghelici din Africa de vest…”, a spus directorul.

  Partea respectivă din Piață a fost făcută pietonală în 2003 și astfel a început să atragă artiștii stradali care veneau zilnic, dis de dimneață, pentru a prinde cel mai bun loc.

  Surse: BBC, Sky News

  _88310523_88310522 _88310527_88310526

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.