sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trebuie să (re)vezi acest minunat documentar realizat de alții, de Ziua Națională a țării tale!

  de Special Arad | 1 decembrie 2014, 7:05 AM | Video

  1

  „Dacă tai marile păduri ale Carpaților, distrugi unul dintre marile servicii făcute omului de către natură: absorbția dioxidului de carbon (…) Transilvania e un element-cheie la care trebuie să ne raportam: SENTIMENTUL VEȘNICIEI (…) Oamenii au nevoie de sentimentul apartenenței, de identitate și de sens (…) România îți hrănește sufletul și inima!”
  Aceste fraze nu sunt scrise de un poet patriot român în culmea sentimentului său patriotic. Nici de un ecologist naționalist extremist. Sunt rostite, în cadrul unui interviu ce „traversează” documentarul Wild Carpahia – realizat de Almond films și difuzat de Travel Channel în trei episoade de 48 de minute a câte 3 părți fiecare. Sunt rostite de Prințul Charles al Marii Britanii – un ambasador cum nu avem altul, dacă nu cumva un compatriot regal… dacă e să ne luam deopotrivă după propria sa mărturisire, cum că „fac parte din același arbore genealogic cu Vlad Țepeș” și după faptul, deja notoriu, că în satul transilvănean Viscri și-a cumpărat o impresionată, din toate punctele de vedere, proprietate, menită să ne dea un exemplu superb despre cum merită și trebuie conservat mediul rural al acestei țări.

  Această țară care, iată, își sărbătorește astăzi Ziua Națională – într-o conjunctură atât micro cât și macro-istorică în care, totuși, se mai poate face ceva!…
  Să fim optimiști, să ne limpezim ideile și să ne amintim că ne iubim între noi, ne respectăm teritoriul și putem dovedi că am învățat din greșelile trecutului.

  LA MULȚI ANI FRUMOȘI, ROMÂNIA! 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Consider ZIUA NAȚIONALĂ la fel de importantă precum Paștele și Crăciunul. Face parte din Biblia sfântă a poporului român. Nimeni și nimic, niciodată nu vor putea întina această așezare de rai – numită ROMÂNIA. Am convingerea că pășesc pe cel mai sfânt pământ – dezlegat veacuri și milenii să-și trăiască minunile. Istoria. Durerile. Evoluția. Am vizionat acest documentar. E ca și cum ai asista la propria-ți naștere, veacuri de-a rândul. Nicio scriitură nu e îndeajuns de înaltă pentru ați preamări țara în suflet, cuget și simțiri. Nicio iubire nu poate întrece IUBIREA de patrie și nicio jertfă nu e prea grea, oricâtă durere ar fi și oricât sânge ar curge – pentru tine, România. O țară coborâtă din raiul colinzilor, a bogăției sufletești și înțelepciunii risipită în fiecare piatră, râu, ram. Acest rotund de țară îți umple azi inima de bucurie, speranță și încredere. Avem o țară vie, frumoasă, bogată și binecuvântată. Răul și răii EI vor pieri. Tricolorul Ei sfințește bisericile și crește puterea în prunci, înțelepțește părinții și aduce blânda pace celor bătrâni.
   Inima mea pe sfântul TĂU altar. La mulți ani, România!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.