sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viața, așa cum e. Ce vrăjitorii mai face primarul Antal de Pecica

  de Valer Mărginean | 16 iunie 2023, 9:34 AM | Pamflet | Topic special | Viața, așa cum e

  2

  În locul garajelor, primăria Pecica a construit „spații de depozitare a meșinilor”...

  Viața, așa cum e… Fără păr vopsit să pară negru ca pana corbului, fără laude agramate înregistrate și plătite din bani publici la un fel de post local de radio, dar și în câteva site-uri online, fără proiecte cu denumiri mincinoase pe care se cheltuie o mulțime de bani publici. 

  Viața fără mesaje pe facebook scrise de consilierul personal, viața cum este ea cu adevărat, nefardată, plină de minciuni și de urât, de parc-ar fi un vis cu Baba Cloanță și-ale ei vrăjitorii. Sau un blestem al Babei Iaga, cea cântată de celebra trupă Emerson, Lake și Palmer.

  Astăzi, despre primarul Antal Petru zis Peti și vrăjitoriile sale prin care transformă depozitele în garaje și instituțiile statului în entități oarbe și surde.

  Să nu credeți că am asociat fără niciun temei numele și persoana sus-numitului primar de vrăjitorie. Apariția garajelor nu are nimic magic, doar că de câteva luni am primit mai multe mesaje de la cetățeni din Pecica, prin care eram atenționat că primarul „umblă cu farmece”.

  Și că acesta chiar merge periodic „la un călugăr sau așa ceva” care s-ar ocupa cu așa ceva, pentru a le face rău dușmanilor lui Antal. Așadar, în spatele imaginii pe care încearcă s-o prezinte public, se ascunde un mic Saruman în devenire și se visează stăpânul inelelor pecicane. Că așa-s unii în viața reală, cu altă față decât cea care se vede în oglindă.

  Habar nu am dacă-i adevărat ce mi se spune în mesaje. Pe el îl cred capabil să apeleze și la astfel de practici. Pentru că își dorește să stăpânească toate inelele pecicane – că ghiuluri are destule. Problema sa ar fi că tot mai mulți pecicani nu-l mai suportă. Și, pentru că-i consideră „dușmani”, s-ar putea să nu-i ajungă un singur „călugăr sau așa ceva” pentru descântat contra cost. Dacă și eu mă număr printre cei vizați de boscoanele comandate de Peti, cum spun cei ce mi-au transmis mesajele, îi doresc sănătate (am înțeles că are nevoie).

  Special Arad a publicat un amplu material despre cele 35 de „spații de depozitare” din curtea blocurilor de la I.R.I.L. (D12, D13, D14, D15), pe care îl puteți citi aici:

  Protejatul președintelui liberal, Cionca desconsideră dreptul de proprietate al pecicanilor de dragul unui proiect dubios de păgubos

  Nimic n-ar mai fi de spus. Decât, eventual, că am avut drepttate și că nimeni nu a spus sau făcut nimic pentru a îndrepta lucrurile. Evident, ca orice ales PNL-ist din „județul liberal Arad” (expresie care l-a umplut de tot galbenul din Arad pe președintele CJA, Iustin Cionca, la întâlnirea cu fostul premier Florin Câțu), primarul de Pecica nu a oferit „dușmanilor” nicio explicație. Deși, „depozitele” astea s-a făcut din banii pecicanilor „dușmani”.

  Și n-au fost puțini, având în vedere câte se puteau face cu cei aproape 3.000.000 de lei prevăzuți inițial în proiect – dar cine mai respectă, acum, un proiect, mai ales când este vorba despre bani?

  Zilele trecute, am îndrăznit să trec prin Pecica, fără să cer, și evident, să primesc, permisiunea „vrăjitorului”. Mai mult, am îndrăznit să fotografiez și „depozitele” ridicate de administrația condusă de Antal Petru și girată de președintele CJA, Iustin Cionca. După cum se poate vedea, singurele „mărfuri” depozitate sunt mașinile.

  În curând vor fi montate și ușile la aceste „depozite”, apoi vor fi, probabil, închiriate, deși proiectul prevedea că aceste „spații de depozitare” nu vor genera venituri. Adică, vor fi puse la dispoziția pecicanilor, gratuit. O adevărată vrăjitorie va urma și-i mare păcat că în România nu există nicio instituție a statului care să verifice aceste mârșăvii plătite din bani publici. Absolut niciuna.

  Bine, ele există, chiar și în Arad, dar nu știu cum se face că ori de câte ori este vorba de vreun primar liberal, se uită în altă parte. Nu văd ele, de aproape zece ani, cum toate stațiile de autobuz de pe DN7 din Pecica sunt amplasate de primăria condusă de Antal Petru, fără nicio autorizație, deci cum să vadă că același personaj a aruncat banii pe „depozite vrăjite”?

  vrăjitorii pecica

  Stația de autobuz I.R.I.L., o vrăjitorie fără autorizație, ce durează de aproape un deceniu.

  Nu-i nimic, vom amplasa și noi niște stații fără autorizație, în fața sediului renovat al IPJ. De exemplu, când mai participă inspectorul șef la vreun chef al vreunui șef din PNL.

  Pagină de viață reală. Viață în care aleșii locali, deveniți baroni, vor să ne convingă că fără ei nu am mai putea trăi. Și că, desigur, nimeni nu are rost să intre în cursa electorală, pentru că în treburile astea publice trebuie experiență.

  Și chiar au dreptate, pentru că un novice n-ar fi avut curajul să arunce aproape un milion de euro (cât o fi costul final al proiectului, dacă nu cumva mai mult) pe niște „spații de depozitare” de care primăria nu avea nevoie, ca să le „transforme” în garaje pentru 35 de privilegiați ai sorții (votanți de-ai primarului). O șmecherie „lingvistică” la care s-a recurs pentru că ar fi fost prea bătător la ochi să prezinte un proiect pentru construirea de garaje, în locul altor garaje pe care le-a demolat.

  Da, pentru o astfel de șmecherie trebuie experiență, nu glumă. Și sprijin de la partid, fără de care Peti era demult într-un loc de odihnă, unde se putea gândi la multe altele, nu la vrăji împotriva „dușmanilor”.

  Sau, te pomenești că vrăjile comandate de Peti au atins instituțiile statului și de-aia au devenit blege, oarbe și surde când este vorba despre oamenii partidului unic liberal din Arad?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.