Ce s-ar fi ales de noi, oamenii, dacă în acest moment nu eram specia dominantă de pe Pământ?

  de Lucian Dănilă | 21 martie 2020, 6:11 PM | Opinii

  2

  Un text scurt cât o postare pe o rețea de socializare, câteva rânduri care au pornit de la o întrebare care mă frământă în această perioadă.

  Ce s-ar fi ales de noi, oamenii, dacă nu eram în acest moment specia dominantă de pe Pământ? Cel mai probabil eram sacrificați în masă de cei din specia dominantă.

  Asta dacă și cei de acea specie ar fi gândit… omenește.

  În timpul gripei porcine au fost sacrificați milioane de porci.

  În timpul gripei aviare, oamenii au sacrificat milioane de păsări, găini, gâște, rațe și altele.

  În analogie, în timpul gripei de coronavirus, o altă specie care ne-ar fi dominat i-ar fi sacrificat pe toți oamenii infectați sau pe cei suspecți că sunt purtători de virus.

  Poate atunci când scăpăm de această pandemie ar fi bine să ne restăm și să ne raportăm cu totul altfel la tot ceea ce ne înconjoară, să respectăm mai mult tot ceea ce înseamnă viață, mediu, natură.

  Prea am luat-o razna…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Subscriu la o schimbare de atitudine, dar o schimbare adevarata (nu ca mesurile astea ”pe jumatate” pe care le iau impostorii de politruci). De ex: interdictia utilizarii autoturismelor in scopuri persoanle in orasele patriei.
   Apelul la bicicleta ne va face pe toti mai umani si mai sanatosi si orasele pe care le spurcam le va face mai curate, mai linistite, mai placute, mai tolerante. Vor scadea decesele din accidente auto intr-un numar superior celor care vor muri din infectia asta de rahat. Cocalarii nu vor reusi sa se dea mari la curve jenante pe biciclete! Manelismul va suferi crunt, la fel prostul gust si impostura sociopatilor intrati in politica.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.