vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    CCR a decis: Iohannis trebuie să emită decretul de revocare din funcţie a șefei DNA

    de - | 30 mai 2018, 7:32 PM | Naţional

    4

    (foto: Digi24)

    Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de Guvern şi susţinută în faţa judecătorilor CCR de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, transmite Digi24.

    Curtea Constituțională a decis cu majoritate de voturi că există un „conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie” a șefei DNA și că președintele trebuie „să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”.

    „Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei”, mai arată CCR.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Ce mai conteaza, ce mai este de spus?!
      Ura si dezbinarea din care se hranesc partidele sunt singurele caremai conteaza.
      Avem urmatoarea situatie, in functie de simpatii (ca nu cred ca din alte motive fiindca nu cunosc in cercul meu pe nimeni care sa fi avut curiozitatea sa vada despre ce este vorba):
      1. decizia curtii este corecta si imi convine
      2. decizia curtii este corecta si nu imi convine
      3. decizia curtii este incorecta si imi convine
      4. decizia curtii este incorecta si nu-mi convine
      In mare societatea se poate imparti dupa:
      A. ce ii convine.
      B. ce este corect.
      La noi, alimentati de ura si dezbinare, ideea de corect se subordoneaza ideii de convenabil.
      Incep se cred ca societatea romaneasca a ramas in urma sistemului care este unul de o inertie si nefunctionalitate imensa.

      +5 voturi
      +1
      -1
    2. Chestiunea care ar trebui să conteze este de fapt dacă este constituțional sau nu, demersul ministrului de justiție. Ori în cazul de față este neconstituțional din partea unui Președinte, pus să apere Constituția, să refuze contrasemnarea unei decizii luată de șeful direct al codruței, pe cosiderentul că nu este oportună o asemenea măsură. Nu este vorba de vre-o „Erată” scrisă pe genunchi, ca în cazuri ce le știm din trecut întunecat al unui bețiv și mincinos băsel. Constituția și constituționalitatea nu sunt chestiuni ce pot fi interpretate după cum ne convine. Drepturile și îndatorile constituționale nu sunt facultative!

      CONSTITUȚIA este și ar trebui să fie o carte sfântă pentru toți „marii români”. Este FUNDAȚIA democrației. Iar cei care azi ies pe stradă și urlă ca niște descreierați sunt niște trădători ai democrației la care fac apel. Manipulanți și manipulați. Huooooooooo!

      --11 voturi
      +1
      -1
      • Ce „șeful direct al codruței” ? Tu stii despre ce vorbesti mah?
        …Tocmai asta era ideea…sa nu dai puterea in mainile unui singur om…de aceea erau consultative anumite decizii…Din pacate esti pe langa…habar n-ai de separarea puterilor intr-un stat democratic si limbajul folosit denota Antena 3 in sange.

        Ca nu esti informat, asta e se mai intampla ! Da’ sa scrii, sa sustii aberatii, fara a fi in stare sa efectuezi o cautare pe Google, asta e de-a dreptul aberant! CONSTITUTIA E GRATIS MAH O POTI ACCESA ORICAND SI CULMEA ESTE CA TOTI CEI CA TINE VA CONSIDERATI CUNOSCATORI…mi-e sila ca sunt compatriot cu niste sfertodocti ca tine .

        Pastele ma-sii sa fii atat de chior incat sa nu vezi ca acest partid de 5 ani alta treaba DECAT PRELUAREA CARMEI justitiei? Ok o dai jos pe Kovesi …si apoi? Dragnea va deveni ca lacrima pentru functia de presedinte…asta e visul tau mah afonule? Sa fii condus de un delicvent? Asta e tara in care vrei sa traiesti? Te mai si suparai cand te faceam PSD-ist…esti mai jos …esti comunist gretos!

        Nici nu te obosi sa imi raspunzi…totul e retoric in ceea ce te priveste!

        +1 voturi
        +1
        -1
      • S-ar putea pune problema si asa:
        Stat de drept inseamna domnia legii si avem o lege de cel mai inalt rang: constitutia.
        Daca nu ne raportam la constitutie atunci suntem in plina prabusire pe toate planurile.
        Raportarea la constitutie se face de catre curtea constitutionala si doar de ea.
        Poate unora nu le convine dar inversul ar insemna anarhie.
        Intrebarea pentru unii dintre noi ar fi:
        – poate lupta impotriva coruptiei sa justifice nerespectarea constitutiei, respectiov a deciziilor curtii constitutionale?
        – interzice constitutia lupta impotriva coruptiei?
        Sau suntem mai degraba in scenariul:
        – prefer anarhia institutionala decat sa admit ca sunt prost si ma lupt cu zel si ura cu altii ca mine fiindca asa imi spune mie o miscare care mie mi se pare (subliniez mi se pare) ca ar fi cool, si patrioata si detinatoare a adevarului (unul mai simplut, mai prostan si total lipsit de argumente)?
        In realitate multi sunt pe scenariul ”Constitutia nu e buna fiindca nu-mi convine”. De ce nu-mi convine? Nu pot sa explic exact dar stiu cu tarie ca eu sunt destept, am idei putine si fixe!
        Este imposibil sa convingi un prost ca este prost. Un demers absolut inutil, aspect ce se va demonstra prin modurile vehemente si lipsite de logica a sustinatorilor unei drepte care nu mai are de mult nici o legatura cu dreapta, din pacate.

        +2 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    9 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.