joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CCR a respins sesizarea privind dezincriminarea evaziunii mai mici de un milion de lei

  de - | 19 martie 2024, 1:13 PM | Politikos

  0

  Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

  Curtea Constituțională (CCR) a respins marți sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei la legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit, potrivit surselor G4Media, citate de Alba24.

  Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat în decembrie că parlamentarii acestor partide depun sesizare la CCR împotriva legii prin care sunt dezincriminate anumite fapte de evaziune fiscală.

  Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au inițiat și trecut prin Parlament în doar două zile un proiect de lege care dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit în 30 de zile de la finalizarea controlului ANAF.

  De asemenea, dacă prejudiciul e plătit până la primul termen de judecată, indiferent de valoarea prejudiciului, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.