Bach, Brahms și alți „grei” ai muzicii de orgă au fermecat auditoriul din Biserica Roșie | Foto + Video

  de Raluca Medeleanu | 7 octombrie 2018, 10:08 PM | Cultură | Music | Recomandările editorilor

  0

  O minunăție de concert a readus la viață, duminică seară, compozițiile semnate de Bach, Brahms, Schneider, Croner, Pachelbele și Knevel. În jur de 150 de oameni au ascultat înmărmuriți sunetele grave ale orgii, în timp ce priveau impunătorul interior proaspăt renovat al bisericii luterane, numită de arădeni „Biserica Roșie”: arcurile perfecte ce formează tavanul neogotic, apoi vitraliile colorate și coloanele corintice, altarul aurit, iar uneori își chiar întorceau capul către intrare, privind în sus, către maiestoasa orgă.

  Concertul a făcut parte din festivalul Timorgelfest, ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție, care poposește în mai multe localități bănățene, dintre care Timișoara și Aradul. Recitalul de orgă din Biserica Roșie a fost susținut de maestrul Felician Roșca, directorul festivalului, care a participat de-a lungul timpului la numeroase concerte în țări din întreaga Europă, America de Sud, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel și Rusia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.