miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O delicatesă muzicală la Biserica Roșie – cu Miquéu Montanaro și Sissy Zhou, prin Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház”

  de Special Arad | 13 aprilie 2023, 12:36 PM | Cultură | Muzică

  0

  În data de 21 aprilie, vineri, de la ora 19, publicul Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház” îl poate întâlni din nou pe Montanaro, muzicianul occitan din Franța care călătorește pentru a-și prezenta muzica. Concertul duo-ului Lavande & Jasmin va avea loc la Biserica Evanghelică Luterană (Biserica Roșie) din centrul Aradului.

  În formula Duo Montanaro, Miquéu Montanaro a susținut un concert la Arad ultima oară în primăvara anului trecut, la Boeme Cafe, alături de fiul său, muzicianul Baltazar Montanaro.

  Miquéu Montanaro, compozitor de renume european, este un invitat recurent al Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház”. Muzicianul francez ne propune și în acest an o muzică specială, pe care o va prezenta alături de partenerul său de scenă, Sissy Zhou, care este de origine chineză și care cântă la ku-cheng, un instrument tradițional chinezesc. Cei doi cântă împreună sub forma unui duo pe care l-au numit Lavande & Jasmin.

  Această seară specială va fi caracterizată de lumea muzicală a lui Montanaro, care nu cunoaște granițe. Alături de Sissy Zhou, compozitorul, flautistul și acordeonistul cu rădăcini provensale se angajează să presare lavandă peste Marele Zid Chinezesc. Forța creatoare a duo-ului Lavande & Jasmin este alimentată de energii care par a fi opuse, dar care apoi se împletesc și se completează reciproc, conform principiului chinezesc al yin-yang. După cum spunea jurnalistul francez Philippe Fanise, finețea corzilor intră în dialog cu tăria bambusului flautului, muzica Orientului cu cea a Occidentului, familiaritatea cu noul, cu diferitul, caracterul masculin cu cel feminin, iar tradițiile trecutului, cu impulsurile de moment.

  Concertul susținut de Miquéu Montanaro (instrumente de suflat, tobe) și de Sissy Zhou (ku-cheng, voce) va avea loc în data de 21 aprilie, la Biserica Evanghelică Luterană din centrul Aradului. Abonamentele Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház” sunt valabile pentru concert, iar bilete sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, precum și pe www.eventim.ro. Programul de funcționare al casei de bilete este următorul: marți, miercuri și vineri de la 10 la 16, joi de la 10 la 14 și de la 17 la 19, sâmbătă și duminică de la 10 la 12 și de la 17 la 19, luni fiind închis. Rezervări și informații: prin telefon, la numărul 0744-475147.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.