vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Uși închise, „o zi din viața unui turist în vizită în Arad”

    de Adriana Barbu | 22 februarie 2023, 8:54 PM | Știri Arad

    9

    La doi pași de capitala culturală europeană, Aradul nu are nimic de oferit turiștilor în căutare de atracţii culturale, constată extrem de dezamăgit un iubitor al oraşului.

    Nu sunt multe de vizitat în Arad într-o zi normală de lucru când vine vorba de obiective culturale. Dacă cumva te-ai aventurat şi la Arad, în popasul tău spre Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, spre exemplu, surprizele s-ar putea să nu fie dintre cele pozitive. S-ar putea să nu ai efectiv ce bifa în scurtul tău popas prin oraş.

    O spune un locuitor al oraşului care are trecut în dreptul Aradului, la descrierea sa de pe facebook, o inimă roşie.

    Iată scurta sa postare dureroasă, care, din păcate, nu mai necesită niciun alt comentariu:

    O zi din viața unui turist în vizită în Arad:

    – Am vrut să vizităm Turnul de apă, era încuiat deşi ar fi trebuit să fie deschis, conform orarului. Era un număr de telefon, am sunat, m-a întrebat câţi suntem, am spus că 2 persoane şi am primit replica <Pentru 2 persoane nu deschid>.

    – La muzeul din parc era interesantă expoziţia, doamna de acolo mi-a spus că mai este şi la etaj, am urcat dar uşa era încuiată. Am coborât să întreb, mi s-a spus ca persoana care e sus e plecată, dar se va întoarce”.

    – Am vrut să vizităm sinagoga, mi s-a spus că numai cu aprobare şi e complicat”.

    – La Biserica Roşie program de vizitare doar dimineaţa, până la ora 13 şi doar câteva zile pe săptămână.

    – La teatru sau filarmonica nu e nimic până joi, dar joi deja plecăm înapoi.

    Mi-a fost mie ruşine, arădean fiind, deşi eu mi-am făcut partea mea de treabă, le-am prezentat muzeul şi colecţia şi am stat la poveşti vreo 2 ore, seara, în timp ce alţii îşi iau salariu degeaba şi nu le pasă”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Turnul de apă, dacă nu se știe, este proprietate privată din 1990! Și toate obiectivele turistice din Arad sunt în gestionarea Consiliului județean, așadar ar cam trebui trași direct la răspundere, nu doar prin aluzii…
      Cât despre vizitarea cetății de către acel vlogger, cu ani în urmă am fost la niște prieteni, la Germersheim, Germania, dar nici prin cap nu mi-a trecut să vizitez baza militară de acolo 🙂

      --8 voturi
      +1
      -1
    2. Am citit articolul dumneavoastra. Trebuie sa va corectez legat de faptul ca nu este complicat sa fie vizitata Sinagoga Neologa din Arad. Sinagoga nu este muzeu sau ceva cu portile deschise, avand usa deschisa si program pentru public, nici salariat care „îşi iau salariu degeaba şi nu le pasă” ci cladire de cult. Chiar si asa, incerc sa permit doritorilor accesul sa intre in sinagoga, dar ei trebuie sa ma contacteze in acest scop. Oricum, vreau sa va linistesc cu privire la faptul ca nu „iau salariu degeaba”, deschiderea sinagogii de fiecare data cand cineva vrea sa o viziteze nefiind singura noastra activitate.
      Asa ca, daca intradevar doriti sa vizitati sinagoga, va rog sa ma contactati, inainte de a face astfel de afirmatii.

      +9 voturi
      +1
      -1
    3. Am trecut chiar luni prin fața sinagogii din Arad, sinagoga veche, nu era la vedere nimic, nu program, nu un număr de telefon pentru a fi apelat dacă se dorește vizitarea deci cum ați dori să vă contacteze un arădean stabilit de vreo 10-30 de ani în Germania sau oriunde altundeva?!

      +2 voturi
      +1
      -1
    4. Pare-se că nu ați ajuns și pe minunata și unica strada pietonala din Arad, strada Metianu, sau dați târcoale doar in jurul sinagogii?
      Apropo, zilnic trec pe strada „Pădureanca”, nici urmă de boschetar sau resturi de gunoaie ca pe renumita stradă Metianu…

      --1 voturi
      +1
      -1
    5. Repet. Sinagoga nu este muzeu. Scopul ei nu este de a fi vizitata. Totusi, acceptam vizite. In general ne indreptam spre grupuri de turisti care se programeaza, elevi de la scoli, care vin cu clasele. Anual avem cateva mii de oameni in vizita, dar aceasta nu inseamna ca este scopul actual al sinagogii. Acceptam si persoane singure, dar asta cand eu sunt in zona. Tinand cont ca sinagoga apartine a Comunitatii Evreilor din Arad, daca scrieti pe google: Comunitatea Evreilor Arad, o sa va duca la website unde puteti sa gasiti date de contact.

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.