duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi, la festivalul Underground: spectacole în Piața Catedralei, lângă Biserica Roșie, la Agora (spectacol de Cristi Juncu!), Ratio Beach și în Flex

  de Tomck@t | 5 iunie 2024, 12:18 PM | Cultură

  0

  (foto: annaconfetti.com, nemzetiszinhaz.ro, Teatrul din Stejar / Facebook, captură YouTube)

  Este cea de-a șasea zi a Festivalului Underground, iar astăzi vor fi CINCI spectacole, deși primele două, cu titlul „Fresh Air” (cu acces liber), sunt de fapt același spectacol, jucat doar în două locuri diferite: în Piața Catedralei (ora 13) și lângă Biserica Roșie (ora 15). Celelalte vor fi la Agora (fostul mall Galleria), la Ratio Beach și în Club Flex.

  De asemenea, tot în cadrul festivalului, a început deja (de la ora 12:00) conferința susținută de Dr. Anca Doczi Luchian, în curtea Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol. Tema conferinței este „Importanța teatrului aplicat în dezvoltarea socială”.

  Programul spectacolelor de teatru miercuri, 5 iunie:

  •  Piața Catedralei – ora 13:00 / scuarul Bisericii Roșii – ora 15:00 

  Fresh Air (Idee și producție: Anna Confetti / Regia: Pep Vila / Interpreți: Rosita Calvi, Tere Solà, Anna Confetti / Scenografia: Pep Aymerich, Miquel Ollé) / 50 minute

  Acces gratuit!

  Sinopsis: Trei doamne bătrâne ies la aer curat purtând cu ele propriul lor scaun uriaș. Unele situații hilare sunt create în timp ce se plimbă prin oraș. Scene zilnice, precum și supra-reale, care devin comice când sunt duse la extrem. Locuri de reprezentare: Piețe, străzi pietonale, parcuri. Pentru toate vârstele și zâmbetele. Trei personaje în propriul lor univers aparte.

  •  Agora (fostul mall Galeria) – ora 18:00

  Hoții – producție a Centrului Multimedia Teatru 74 (16+) / 105 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  Sinopsis: Când grijile financiare apasă existența fraților Frank și Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcționează, însă problemele în familie, o educație precară, deriva existențială și o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, bețiv și imoral, e binevenit, dar și acesta are proprii săi demoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

  Regia artistică, traducerea și scenografia: Cristi Juncu / Distribuție: Marius Turdeanu, Theo Marton, Cristian Iorga / Regia tehnică: Teodora Crăciun / Sunet: Laura Moldovan;

  •  Ratio Beach (Ştrandul Neptun) – ora 19:30 

   

  13 – producție a Teatrului din Stejar (16+) / 50 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  Sinopsis: Într-un bar, un tată și un fiu intră să bea o bere, prima lor bere. E un moment de came out important pentru fiu, dar prăpastia de construcție dintre el și tatăl său se concretizează într-un roller coaster de moduri în care poate fi încasată vestea. Este un spectacol despre fragila relație paternă, înstrăinare și accepțiune.

  Regia: Ovidiu Ivan / Distribuție: Doru Aftanasiu, Marian Chiculiță, George Gușuleac / Operator lumină și sunet: Theodor Ivan;

  •  Club Flex – ora 21:30 

  Tango în III – produs de Denis Florent Media Group SRL (16+) / 90 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  Sinopsis: O formulă modernă și iubită de publicul larg, unde, pe structura unui text dramatic se articulează cântece live. Spectacol-concert, în care teatrul, muzica și dansul ‘comit’ un TANGO ÎN III. Istoria unui triunghi amoros ai carui protagoniști aparțin periferiei (acolo unde pasiunea se transformă rapid în patimă) este livrată spectatorilor de către un personaj pitoresc – Aglae, soferiță de camion – și susținută muzical prin tangouri celebre (de la clasicul Jalousie la piesele lui Astor Piazzola), în interpretarea celor doi muzicieni internationali, MoldoDuo (flaut si acordeon). Cu mijloace minime, spectacolul aduce pe scenă o lume ale cărei meandre sunt țesute pe umori și sentimente contradictorii și o atmosferă încărcată de intrigi, urzeli, gesturi extreme. Pilonii unui astfel de univers, unde totul pare dictat de patimă oarbă, ci nu de rațiune și din care nu lipsește deloc umorul, sunt, totuși, compasiunea și înțelegerea omenească a unui adevăr pe cât de simplu, pe atât de dureros: cu dragostea rănită, nu te joci!

  Regia: Theo Herghelegiu / Distribuția: Costina Cheyrouze, Ștefan Diaconu (flaut), Radu Rățoi (acordeon).

  PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI UNDERGROUND, AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.