Avem Consiliu Local complet. Alexandru Meszar a depus jurământul, viceprimarii însă mai așteaptă

  de Raluca Medeleanu | 16 noiembrie 2020, 1:00 PM | Administraţie

  0

  Toți cei 23 membri ai noului Consiliu Local Municipal au fost, în sfârșit, validați, consilierul UDMR Alexandru Meszar depunând astăzi jurământul. Membrii alianței USR PLUS au cerut să se aprobe tot astăzi și viceprimarii, dar au fost refuzați, secretarul Lilioara Stepănescu motivând că nu sunt încă îndeplinite condițiile legale pentru acest lucru, neavând raportul comisiilor.

  Vă reamintim că Alexandru Meszar a lipsit de două ori de la constituirea noului CLM de după alegerile locale, iar a treia oară, pe 6 noiembrie, a fost el prezent, dar nu și consilierii PSD și PNL.

  Acesta a fost motivul pentru care nici în ziua de azi nu sunt desemnați noii viceprimari. Ne referim la „portițe” legale, dar putem suspecta și un joc politic la mijloc, negocieri (evident, deocamdată eșuate) între partide.

  Condiția de bază, conform legii, pentru a putea numi viceprimarii este, în primul rând, să ai echipa Consiliului Local completă. În 24 octombrie, când a fost ședința festivă, toți consilierii au apucat să depună jurământul, deci să-și intre în drepturi, în afară de unul: Alexandru Mészár, care a lipsit cu motivația că trebuia să fie la meciul UTA – Chindia. Apoi, la prima ședință CLM a noilor consilieri, din 2 noiembrie, Mészár era așteptat să-și depună atunci jurământul. Nici de acea dată nu a putut veni, întrucât a fost chemat la București de Ministerul Sportului. Iar pe 6 noiembrie, după cum am menționat mai sus, au lipsit toți consilierii PNL și PSD.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.