sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Famiglia” UTA… Meszar și-a adus nevasta în club și i-a „plătit” literele lui Călin Costea

  de Lucian Dănilă | 20 martie 2023, 5:52 PM | Sport | Topic special

  11

  În plin scandal cu suporterii echipei UTA, într-o perioadă în care echipa este cu mai bine de un picior retrogradată în liga secundă, Alexandru Meszar, conducătorul de facto al clubului UTA, s-a gândit că e rost de unele modificări.

  După ce a luat acest club „pe persoană fizică” și le-a dat cu flit în luna iunie lui Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada, iar în urmă cu câteva săptămâni i-a dat de înțeles și lui Nicolae Bara că nu este loc nici de el în club, Meszar a decis astăzi că mai e loc de numirea anumitor persoane ca membri ai Asociației Fotbal Club UTA Arad.

  A fost practic o demonstrație a faptului că este clubul său, că acest brand al Aradului este de astăzi al familiei sale.

  La întâlnirea care a avut loc astăzi, conducerea clubului UTA, parte din ea, a fost reprezentată de casa de avocatură Lanevschi. Avocatul i-a reprezentat pe Alexandru Meszar, Alexandra Lucaci și Florian Voinea, în timp ce din partea Suporter Club UTA a fost prezent președintele Claudiu Negru, însoțit de avocatul Radu Buda.

  Trei membri noi în asociația AFC UTA

  La punctul 1 din Hotărârea nr. 1 din 20 martie 2023, s-a votat primirea a trei noi membri în asociația AFC UTA Arad. Cei trei sunt tocmai soția lui Alexandru Meszar. Gabriela Meszar, dar și, surpriză sau nu, Călin Gabriel Costea, cel care a spus că a cedat gratis marca UTA în urmă cu mai bine de două luni.

  Practic, prin această numire, Meszar ne arată că nimic nu e gratis și i-a „plătit” literele despre care se spunea că sunt… cadou. Al treilea nume pe această listă este al lui Dorin Stana, un alt apropiat al familiei Meszar, team-manager al grupării arădene, omul care stă pe banca tehnică a echipei la fiecare meci.

  Pentru aducere aminte, revenim cu acel comunicat prin care Meszar anunța întreruperea negocierilor cu grupul de investitori care-l avea în frunte pe Simion Apreutese.

  În urma unei analize profunde, am luat decizia ca asocierea cu noii parteneri, oameni de afaceri din țară și străinătate, să nu aibă loc. Această asociere, în forma agreată de dânșii, ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie.

  Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță. Este decizia pe care mi-o asum în primul rând pentru binele echipei și pentru parteneriatele vechi și stabile” (Alexandru Meszar – 15 iunie 2022)

  Ambiții, orgolii și grupulețe? Hmmm…. Păi când îți bagi nevasta-n club, cum se numește? Grupuleț? Nu…. Se numește „famiglie”, exact ca la organizațiile siciliene, se numește demonstrație de forță că acest club legendar aparține de mulți ani familiei Meszar și apropiaților ei. Doar lor.

  Aceste numiri sunt și un răspuns pentru naivii care mai credeau în minuni, care mai credeau că acest club va fi al arădenilor, dar astăzi ni s-a arătat că nu va fi cedat niciodată de acești oameni care se ghiftuiesc bine din banii care intră-n AFC UTA an de an, un club în care mai bine de un milion de euro anual sunt generați de suporteri, un club în care Primăria Arad plătește un alt milion de euro, iar banii merg la această familie…

  Iar suporterii, cei care tremură la propriu pentru această echipă, cei care-și dau ultimul bănuț pentru a cumpăra un bilet, un tricou, un fular, un obiect cu însemnele UTA, nu contează deloc în această ecuație. Ei sunt doar niște plătitori.

  Clubul Aradului nu mai este al Aradului. Este al familiei Meszar și al celor care trăiesc bine pe lângă această familie, asta în timp ce echipa se scufundă… Sfidare, asta am primit astăzi toți cei care simțim ceva pentru acest club…

  Vom reveni asupra celorlalte puncte de pe ordinea de zi dar și asupra situației financiare a clubului UTA. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • „Istvan”, oricine ai fi, te rog eu frumos să nu mă mai saluți. Nu am fost un prieten, că nu mi-am împărțit nimic cu el și nici nu ne-am căutat pe acasă, am fost un partener care am crezut în el, atât. Dar omul nu mai este nimic din ceea ce părea a fi. Iar la partea cu comanda, ai dreptate, am scris la comanda sufletului meu….

    +2 voturi
    +1
    -1
  1. Eu nu inteleg de ce SCU nu isi ia frumos bagajele(culorile, brandul, palmaresul, toate astea) si sa plece si sa refaca UTA in care de la inceputul inceputului sa fie transparenta totala. Da, va fi mai greu in primii ani dar daca lectiile sunt invatate, viitorul clubului va arata cu totul diferit(in sensul bun)

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.