În prezența premierului Orban, Călin Bibarț și noii consilieri locali au depus jurământul. Cine sunt aceștia

  de Raluca Medeleanu | 24 octombrie 2020, 4:04 PM | Administraţie | Politikos

  1

  Din cauza restricțiilor pandemiei, doar un număr limitat de invitați a avut acces astăzi în sala de spectacole a Palatului Cultural din Arad, pentru a lua parte la învestirea noului Consiliu Local Municipal. Chiar dacă deocamdată în componența C.L.M. încă tot nu au fost numiți noii viceprimari, primarul ales Călin Bibarț a depus astăzi jurământul, alături de persoanele care ocupă de acum încolo funcțiile de consilieri municipali.

  Printre invitați și-a făcut apariția, cu întârziere, și prim-ministrul României Ludovic Orban care a ținut să îi ureze succes atât primarului cât și noilor consilieri.

  După depunerea jurământului, Călin Bibarț a ținut un discurs în care a făcut referire la Maica Tereza.

  „Maica Tereza, în simplitatea și profunzimea sa, spunea că dincolo de fiecare reușită este o altă încercare. Este gândul care mă animă în aceste momente, deoarece dincolo de reușita care a făcut posibilă și festivitatea de astăzi stă o încercare, pe care o privesc ca pe o provocare, o provocare pe care o accept, pentru că ea poartă un nume drag atât mie cât și dumneavoastră: Arad.

  Trăim vremuri dificile și complicate, dar astfel de vremuri dovedesc tăria celor care le traversează. Iată de ce, personal, ridic mănușa provocării mandatului care urmează, fiindcă eu cred în valorile Aradului, cred în potențialul arădenilor, cred în ceea ce vreau și pot să fac și cred în Dumnezeu. Și de aceea revin la cuvintele Maicii Tereza, care spunea «nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine!». A fost un drum de parcurs până aici, iar cel care urmează va fi un alt drum lung. Privind la calea ce-mi stă în față, atât mie cât și colegilor din Consiliul Local, în noul ciclu administrativ, voi încheia tot cu un citat: când nu mai poți să alergi, ia-o la trap, când nu poți nici asta, ia-o la pas, când nu poți să mergi, ia bastonul, însă nu te opri niciodată!

  Dragii mei, domnule prim-ministru, vă asigur că noi arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre pentru Arad! Doamne Ajută!”, a spus Călin Bibarț.

  Prim-ministrul pune degetul pe rană: promisiuni pentru Cetatea Aradului 

  Dat fiind faptul că primarul Bibarț a afirmat că este emoționat întrucât este o premieră ca prim-ministrul să participe la un astfel de eveniment, Ludovic Orban a ținut să se adreseze auditoriului și să explice motivul prezenței sale în Palatul Cultural, la această ședință festivă.

  Prezența mea aici vreau să transmită un mesaj foarte limpede, că Guvernul pe care îl conduc este alături de municipiul Arad, alături de proiectele autorităților locale din Arad, proiecte de dezvoltare, care urmăresc să crească calitatea vieții pentru locuitorii Aradului (…). Deja am început început colaborarea pe proiecte importante, cum e proiectul Cetății Aradului și deja mi-ați smuls semnătura cu un angajament pe care îl voi respecta, domnule primar Bibarț. De asemenea, o serie de alte proiecte pe care le-am discutat vor deveni realitate și vă garantez că aveți în noi un partener deschis la dialog, loial, extrem de serios.

  Știu că nu prea se obișnuiește ca un premier să participe la învestirile autorităților locale. Din păcate Guvernul de la București a rămas prea mult timp dator autorităților locale și eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea. Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată. Este nevoie de o abordare care să se bazeze pe principii fundamentale cum sunt subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea, simplificarea tuturor procedurilor, digitalizarea și un parteneriat loial între guvernarea centrală și cea locală”, a spus premierul Ludovic Orban.

  Noii consilieri locali care au depus astăzi jurământul sunt după cum urmează (în ordine alfabetică): Aur Csilla PSD , Bîlcea Ovidiu-Sergiu PNL, Bognar Levente Grigorie UDMR,  Buruc Cosmin-Alexandru  PSD , Cheșa Ilie PSD , Costea Ioan-Cătălin USR-PLUS , Curcanu Dorian-Florin USR-PLUS , Faur Lazăr  PNL , Fordon Decebal-Ciprian PNL , Galea Cristian-Aurel PMP , Ilioni Florin PNL , Korodi Dan-Andrei PNL , Mariș Florin PNL , Mayer Siegfried-Emeric  USR-PLUS, Meszar Alexandru UDMR, Naaji Antoanela-Luciana PNL,  Pașca Mihai PNL , Săbău Daniela-Arieta USR-PLUS, Stana  Florin-Sebastian USR-PLUS,  Vlad Codrin-Dacian USR-PLUS, Vlad Sergiu-Cosmin USR-PLUS , Vornicu Dorina-Stela PMP și WassLiliana-Viorica PNL.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.