Mészár a venit să jure, dar a venit degeaba!

  de Raluca Medeleanu | 6 noiembrie 2020, 5:00 PM | Administraţie | Politikos | Topic special

  4

  Alexandru Mészár, singur cu poarta. Cum să dea gol?

  Degeaba au făcut convocator consilierii USR-Plus și PMP. Degeaba s-a organizat și ședința de Consiliu Local Municipal (CLM), chiar dacă a venit de această dată și Alexandru Mészár. În afară de consum de curent electric aiurea, nu s-a întâmplat nimic. Jocurile politice sunt mai importante decât orice altceva la Arad, iar în ritmul acesta, scaunele de viceprimari vor rămâne goale mult și bine.

  Dar să o luăm cu începutul. Condiția de bază, conform legii, pentru a putea numi viceprimarii este, în primul rând, să ai echipa Consiliului Local completă. În 24 octombrie, când a fost ședința festivă, toți consilierii au apucat să depună jurământul, deci să-și intre în drepturi, în afară de unul: Alexandru Mészár, care a lipsit cu motivația că trebuia să fie la meciul UTA – Chindia. Apoi, la prima ședință CLM a noilor consilieri, din 2 noiembrie, Mészár era așteptat să-și depună atunci jurământul. Nici de acea dată nu a putut veni, întrucât a fost chemat la București de Ministerul Sportului.

  Consilierii locali USR-Plus și PMP au dorit grăbirea acestei probleme nerezolvate, astfel că au cerut Primăriei organizarea unei ședințe pentru ca Mészár să poată, într-un final, să își înceapă mandatul de consilier. Dacă până acum am avut Consiliu, dar nu l-am avut pe Mészár, iată că astăzi, la ședința CLM, a fost exact invers. L-am avut pe Mészár, dar n-am avut Consiliu!

  Să explicăm. Potrivit legii, degeaba a venit acesta să își depună jurământul, dacă la ședință nu a venit numărul necesar de consilieri. Din cei 23 de consilieri, au fost prezenți doar 10. Era necesară prezența a minim 12 ca Mészár să poată depune jurământul. Niciun consilier din partea PSD sau PNL nu au fost prezenți. Nici măcar primarul nu a avut timp să vină. Așa că secretarul Lilioara Stepănescu i-a trimis pe toți acasă…

  Nici măcar Levente Bognár nu a avut timp să vină să-și susțină colegul

  Dacă nu e un lucru surprinzător că PNL-ul sau PSD-ul au zis „pas” întâlnirii, nu putem spune același lucru pentru lipsa fostului viceprimar, Levente Bognár, actualmente consilier din partea UDMR, același partid pe care l-a reprezentat la alegerile locale tocmai Alexandru Mészár. Întrebat fiind cum motivează faptul că Bognár nu a venit la ședință, Mészár a ținut să sublinieze în primul rând că el nu se consideră parte a UDMR și, pe deasupra, nu are o legătură strânsă cu Bognár, astfel că nu știe motivul.

  Mészár ține să clarifice: nu e un aranjament faptul că a lipsit când avea prilejul să depună jurământul

  Alexandru Mészár a subliniat că nu e niciun fel de „joc politic” faptul că a lipsit de la ședința festivă și de la prima ședință CLM, ci a dat vina pe pura întâmplare. Mai mult, a ținut să sublinieze că el nu se consideră „om de partid”, că nu simte că e o parte a UDMR-ului, ci că e independent.

  „Suntem în mijlocul unei partide, ca să folosesc termeni sportivi. Una cu mai mulți competitori. În momentul de față sunt grupuri și interese. Toată lumea își apără în această partidă șansele și se folosesc de toate mijloacele care sunt legale, face parte din scenariul politic. Eu în momentul de față mă reprezint doar pe mine. Sunt jucătorul individual în acest meci, să zicem așa, ca să pot reprezenta grupurile care m-au susținut să ajung aici, adică minoritățile din Arad și nu în ultimul rând sportul arădean”, ne-a declarat Mészár.

  Întrebat de Special Arad dacă știe în ce fază se află negocierile partidelor politice arădene pentru funcțiile de viceprimari și dacă și-ar dori să ocupe o astfel de funcție, acesta a mărturisit că nu e în temă cu situația la ora actuală, însă că și-ar dori să fie viceprimar cu condiția să aibă într-adevăr posibilitatea de a-și reprezenta votanții.

  „Nu am informații concrete, deoarece nu particip la aceste negocieri, nu am fost invitat. Știu doar cât ne spuneți dumneavoastră din presă. Dacă o să am pârghii ca să reprezint într-adevăr pe cei care m-au votat, atunci îmi doresc să devin viceprimar”, ne-a spus Alexandru Mészár.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce motiv e asta? A trebuit sa fie la meciul UTA-Chindia, zice. Serios? Nu puteau juca fara el? Hotaraste-te omule, sau ai candidat fortat de cineva? Daca era de la orice alt partid, cum s-ar mai fi scandalizat o gramada de formatori de opinie , invocand neseriozitatea , cel putin. Asa, mucles, tacere de mormant. A fost la meci, explicatii pentru tampiti!

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.