duminicã, 15 septembrie, 2024

Special Arad Logo

    Au rămas în concursul de management al Filarmonicii cei doi profesori de muzică

    de Tomck@t | 10 ianuarie 2023, 1:06 PM | Culise

    4

    Cristina Cameniţă și Laurenţiu Muntean (foto: Facebook)

    În prima etapă a noului concurs de ocupare a funcției de manager al Filarmonicii Arad a fost eliminat un candidat. Vă reamintim, au fost acceptate dosarele depuse de Cristina Cameniţă și Laurenţiu Muntean, profesori de muzică la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, și Melinda Drug, artistă lirică a Corului Filarmonicii Arad. Din informațiile noastre, se pare că cea din urmă, Melinda Drug, nu a obținut o notă de trecere.

    Nota obținută de concurentul cu numărul de identificare 98284 (numele concurenților sunt secretizate în baza legii GDPR) a fost, totuși, destul de apropiată de 7 (nota de trecere): 6,39.

    Ceilalți doi, despre care avem motive să presupunem că sunt Cristina Cameniţă și Laurenţiu Muntean, au obținut în prima etapă note peste 8, mai exact 8,37 și 8,58.

    Cei doi sunt profesori de muzică la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și au fost contracandidații lui Alin Văcean în luna octombrie, însă pe vremea respectivă au fost respinși pentru că nu au îndeplinit toate criteriile de înscriere.

    Amândoi au mai avut în trecut colaborări cu Filarmonica Arad.

    Laurențiu Muntean a dirijat, de exemplu, Orchestra Filarmonicii Arad la concertele de anul trecut ale trupei Q Band, „Veste-am adus” în decembrie și „Tu ești primăvara mea” în martie. De asemenea, a fost dirijor la un concert pop simfonic și muzică de film în 2015 și la un alt concert al trupei Q Band (numită pe vremea respectivă Quaternion) alături de Orchestra Simfonică la ediția a doua a Festivalui de Muzică Americană şi Jazz din 2014, pe lacul de la Pădurice. El a dirijat, de asemenea, mai multe concerte ale Corului Bisericii Penticostale Ekklesia.

    Cristina Cameniţă dirijează Corul „Eutherpe” al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, cu care, în 2019, a obținut locul 1 în etapa zonală a Olimpiadei Naționale Corale. A făcut parte din juriu la concursul de canto, jazz și muzică ușoară „Nicolae Brânzeu” în 2018 și în 2019 (coordonând, de asemenea, mai mulți elevi participanți). Cu Corul „Eutherpe” a mai participat și la Balul Comunității Arădene în 2019, la evenimentul „Marea Unire: repere istorice şi culturale” – dedicat studenţilor din anul I de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în 2021 și la „Gala Premiilor Academice” din același an (organizat tot de UVVG), la Festivalul de Muzică Religioasă din 2022 și la „Carmina Burana” – finalul de stagiune din vara anului trecut.

    Urmează cea de-a doua (și ultima) etapă a concursului, în data de 17 ianuarie, ora 13:00, la Primărie, când cei doi concurenți rămași în concurs își vor susține proiectele de management în fața comisiei de evaluare, iar rezultatul final va fi anunțat în termen de 24 de ore, pe 18 ianuarie.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.