joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Absența președintelui Ciucă, mușchii lui Falcă, zâmbetele lui Predoiu, „nemotivata” lui Bibarț și colanții lui… Nureyev

  de Mihai Todoca | 29 noiembrie 2023, 7:13 PM | Culise | Pamflet | Recomandările editorilor

  9

  La inaugurarea Spitalului de Oncologie de azi, prezența mai multor oficialități locale (și nu numai) nu a surprins pe nimeni. De fapt, e o normalitate. Ministrul de Interne Cătălin Predoiu, președintele CJ Iustin Cionca, europarlamentarul Gheorghe Falcă, managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, prefectul Csaba Toth, secretarul de stat Mihai Pașca, vicepreședinții CJ, „părintele popă consilier responsabil cu controalele la transportatori consilier al președintelui CJ” Bogdan Noghiu și fostul șef al Casei de Sănătate Gheorghe Domșa, au fost printre cei care au spus prezent la eveniment. Nu a răspuns prezent primarul Aradului, Călin Bibarț. În ultimul timp se zice că are relații chiar mai bune cu PSD decât cu PNL…

  Numai fostul premier Nicolae Ciucă (așa cum fusese anunțat) nu a venit. NU A VENIT. El, cel mai așteptat dintre liberali, le-a dat cu flit, din nou, lui Gheorghe Falcă și colegilor de la Arad. Nu a mai ajuns.

  Doi portari, două opinii despre vremea când se aplauda și… pâinea

  După tăierea „moțului” (panglica tradițională), Andrei Ando, directorul de comunicare al CJ Arad – dar după cum am constatat… și de organizare – a purces la selecție. Nu, nu una naturală, ci una bine gândită, cei prezenți urmând să fie grupați în patru. De ce? Ca să nu fie îmbulzeală… A! … Am remarcat pantalonii directorului de comunicare… și recunoaștem că l-ar face invidios pe marele Rudolf Nureyev și ai săi colanți.

  ando

  În timpul aplauzelor de rigoare, unul dintre portari ne întreabă, mimând gestul: „Trebuie să aplaudăm și noi?”. I-am răspuns că nu e cazul, că au trecut vremurile acelea… Celălalt portar ne-a dojenit: „Da’ de unde, nu au trecut vremurile astea! Niciodată nu au trecut”.

  Prefectul, către ministrul Predoiu: „Do you want a chewing gum?”…

  Și am intrat în clădire. Prefectul Csaba Toth a fost mai șmecher. Nu a intrat în pas de defilare, ci mestecând gumă. Poate de la stres. Dar atât. Doar atât a fost de notat în legătură cu prefectul. Că mesteca gumă (așa că să ne fie scuzat intertitlul, dar am vrut să scoatem în evidență chestiunea… psihologică).

  Pe viceprimarul Lazăr Faur îl puteai observa dintr-o mie de catarge, pălăria acestuia fiind mai vizibilă decât actele administrative ale acestuia. Din ce am aflat pe surse, pălăria chiar urmează să fie îmbălsămată și depusă la muzeul Luvru când o să i se încheie mandatul. Unii spun că e cam mare pălăria pentru funcția de viceprimar și de aceea trebuie respectată și pomenită. Noi nu avem nicio părere, să fim bine înțeleși!

  398272045 293102383097105 7676666628224130523 n

  Falcă a făcut „mușchi” ca să-l prindă pe Cionca

  Iustin Cionca, bucuros și zâmbitor ca un școler în prima zi de școală, l-a plimbat pe ministrul-coleg de partid aprobator Predoiu peste tot, cu o așa viteză încât, în spatele lor, Gheorghe Falcă făcea eforturi supraomenești să îi urmeze, să ajungă în dreptul lor, adică în linia întâi. Nu știm dacă e un semn sau nu, dar Falcă, încă președinte PNL Arad,  n-a reușit efectiv să ajungă în față, lângă Predoiu și Cionca. E adevărat că Bruxelles e cam departe de Arad, de primarii din Arad și, în general, de politica din România, dar pe vremuri, pe Falcă încercau să-l prindă alții. Însă, o subliniere, dacă tot am vorbit de trecut: „Domnule Cionca, vedeți că și Nicolae Ioțcu a fost prieten cu Predoiu…”.

  falca PhotoRoom

  În rest, nu prea am avut ce vizita… că saloanele-s fără aparatură.

  Așa că, deocamdată, nimic important. Nimic ieșit din comun. Până la urmă, pe așa frig cum e afară, nici florile nu cresc în curtea noului spital.

  Am inaugurat și noi o șea și v-am spus povestea și așa. Și să ne scuze cei pe care nu i-am văzut. Le promitem că nu o să-i ratăm cu proxima ocazie.

   

  • Citește și știrea inițială: Fără echipamente medicale și mobilier, Spitalul de Oncologie a fost inaugurat în prezența ministrului Cătălin Predoiu (Video) · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Apropo…trebuie s-o spun și pe asta : mi-e silă să-i mai văd pe ipocriții ăștia care spun prezent evenimente doar pentru poze. Ba chiar se înghesuie mai că nu se urcă unu-n spinarea celuilalt ca nu cumva să nu fie ,,prins” în poze.
   Dar am foat nevoită să le văd fețele…că e prea bun articolul !
   Vai de ei…

   +17 voturi
   +1
   -1
  2. Şi de fapt ce s-a inaugurat ? Clădirea cu saloane dar fără aparatură era, aşa că ce se inaugurează ? că pe individul cu blugi îl ştim mai demult, arată ca un pui de găină retardat ca şi toţi ceilalţi politicieni prezenţi acolo ! O supică ceva grătărel ? …că nu au fost ei degeaba acolo !

   +21 voturi
   +1
   -1
  3. Propun data de 29 nov. Ziua foarfecelor ascuțite!,o replică la Noaptea cuțitelor lungi.Un master of ceremony ,inspirat putea să-i inzestreze pe toți participanții cu foarfece evident ascuțite și la o comandă fermă toți să taie panglica.Astfel am întra în istorie cele mai multe foarfeci la o inaugurare parțială. Ar crea un precedent un mix tăierea de panglică ca de exemplu: montarea dalelor,demontarea dalelor,remontarea dalelor demontate o dată, demontarea dalelor montate de doua ori pentru montarea gurilor de apă pluviala.Exemplele ar putea continua.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.