miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  My name is Cionca! Aveți ceva de lucru? Nu? Mai vorbim noi…

  de O. Peniță | 27 septembrie 2023, 11:23 AM | Culise | Pecica | Recomandările editorilor

  3

  Numele de Cionca este foarte cunoscut în județ. Motivele sunt două „mari și late”: 1. Iustin Cionca este președintele Consiliului Județean Arad de aproape opt ani, a fost primar la Pecica și ulterior deputat. Practic, Cionca este de zeci de ani pe scena politică și administrativă a Aradului; 2. Nu sunt foarte mulți „Cionca” în județul Arad, așa încât numele iese în evidență foarte tare.

  Cu Cionca în desagă, un anumit „Cionca”, bănuiți deja că nu e vorba despre amintitul Iustin, se plimbă prin județul Arad în căutare nu de mână de lucru, ci chiar de lucru. De orice fel de lucrări. Fără număr, că cine știe cât mai e Iustin Cionca președinte… și după aia nu mai există niciun avantaj.

  Cionca. Just Cionca!

  Vărușanu, dăștept nevoie mare, îi aliniază pe primarii din județ mai ceva ca originalul președinte al Consiliului Județean Arad, profitând de, exact cum credeți!, celebritatea numelui pe care-l poartă. Nu se recomandă ca Agentul 007, adică „Bond. James Bond”, ci doar Cionca, urmat de puncte-puncte cu subînțeles.

  Iar unii primari, din cei câțiva zeci colegi de partid cu președintele, pică, fac plecăciuni, scot lucrările de achiziții din sertare, promit colaborare, alții nu. Și-atunci… tizul Cionca pleacă neuitând să arunce printre buze un „Mai vorbim noi…”

  Drept pentru care, și noi, la rândul nostru, aruncăm așa… în scris… o promisiune: „Mai vorbim (și) noi”.

  Poți să citești și: Circ și pită… sau începerea lucrărilor pentru canalizare la Livada

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cionc&o = Simbioză delir cu grandoare :))
   Simbioza este existența simultană avantajoasă a două sau mai multe organisme printr-o influențare reciprocă. Existenta izolată a unuia din simbioți nu este posibilă!!

   *& = semnul and (Ampersand). Deci – cionc-and-o

   --7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.