luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai gravă decât Delta – spune epidemiologul american Anthony Fauci

  de - | 7 decembrie 2021, 7:51 PM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  Anthony Fauci (foto: today.com)

  Este „aproape sigur” că varianta Omicron NU provoacă cazuri mai grave de Covid-19 decât Delta, a declarat marți epidemiologul american Anthony Fauci pentru AFP, citat de HotNews, adăugând că ar fi necesar să mai așteptăm „cel puțin două săptămâni” pentru a ști dacă se dovedește și mai puțin periculoasă.

  „Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta”, a afirmat Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară. „Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă”, a adăugat el în cursul unui interviu telefonic acordat agenţiei franceze de presă.

  „Cred că va dura încă două săptămâni cel puțin în Africa de Sud, apoi, când vom avea mai multe infecții în restul lumii, ar putea să ne ia un pic mai mult până să vedem nivelul real de severitate”, a subliniat el.

  Datele provenite din Africa de Sud nu ar trebui suprainterpretate, a avertizat el, populația acestei țări având particularitatea de a fi foarte tânără.

  Dar noua variantă este oricum „în mod clar foarte transmisibilă”, probabil mai mult decât Delta, potrivit doctorului Fauci.

  Unii experți susțin, potrivit unor noi date publicate weekendul acesta care au confirmat și alte date preliminare, că varianta Omicron a coronavirusului este mai infecțioasă dar mai puțin periculoasă.

  Sursa: HotNews

  • Citește și: Tot ce se știe până acum despre varianta Omicron. Cât de periculoasă e noua mutație a virusului și cât de eficiente rămân vaccinurile?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.