Mai multe persoane au fost date dispărute în urma exploziei unei cisterne în Slovenia – Video

  de - | 12 May 2022, 6:38 PM | Internaţional

  0

  Mai multe persoane au fost date dispărute în urma unei explozii a unei cisterne, joi, într-o uzină chimică în Slovenia, iar 20 de muncitori au fost răniţi – inclusiv doi grav – anunţă conducerea uzinei şi salvatori, relatează AFP. Acest accident a avut loc joi dimineaţa în instalaţia grupului Melamin, situată în centrul comunei Kocejve (sud-est), la aproximativ 60 de kilometri de capitala slovenă Ljubljana. ”O cisternă a explodat” dintr-un motiv nedeterminat, a declarat presei, la faţa locului, şeful brigăzii pompierilor Leon Behin. ”Nu avem veşti de la mai multe persoane”, a anunţat directorul uzinei, Srecko Stefanic, precizând că aceste persoane nu sunt angajaţi ai uzinei.

  Ar fi vorba despre patru prestatori de servicii, potrivit agenţiei de presă STA şi site-ului 24ur. De asemenea, 20 de muncitori au fost răniţi – dintre care doi prezentau arsuri grave şi au fost evacuaţi cu elicopterul către capitală -, anunţă într-un comunicat spitalul care i-a preluat. Autorităţile locale le-au cerut locuitorilor dintr-un perimetru situat pe o rază de 500 de metri în jurul uzinei să nu iasă din casă şi să închidă ferestrele, de teama unor emanaţii toxice.

  Nicio contaminare a aerului nu a fost semnalată pentru moment. ”Accidentul nu a avut un impact negativ major asupra mediului”, dă asigurări presei primarul din Kocevje, Vladimir Prebilic. Circulaţia pe strada principală a fost întreruptă din cauza intervenţiei pompierilor, care au anunţat că au reuşit să controleze un incendiu. Imagini surprindeau coloane de fum negru ieşind din uzină – care fabrică răşine destinate sectoarelor hârtiei, construcţiilor, lemnului şi vopseluri, dar şi hârtie decorativă în industria mobilei, potrivit site-ului companiei, înfiinţată în 1954 şi care are aproape 200 de angajaţi.
  ΙΙ

  sursa:știripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.