sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Alo, Primăria?! Trimite paramedicii, Borduriada a lovit și Piața (pietonală) Luther!

  de Raluca Medeleanu | 24 iulie 2020, 9:32 AM | Recomandările editorilor | Strada

  2

  Termenul de „Borduriadă” a început să ia avânt în urmă cu ani buni, mai mult de două decenii chiar, cam pe când aleșii locali au început să descopere miracolul pe care îl produce la vot o mână de asfalt și o bordură. De atunci, fenomenul bordurilor de beton s-a extins în orașe mai ceva ca o boală virală. Aradul, evident, nu e o excepție.

  Așa că nu e o surpriză neapărat când observăm că „trendul” lovește din nou, zilele acestea, prin oraș. Recunoaștem, totuși, că nu ne-am dat seama de intensitatea cu care atacă acest „virus” necruțător al bordurilor: nu cruță nici măcar o stradă pietonală!

  Municipalitatea anunța cu mare mândrie, în urmă cu vreo două săptămâni, că Piața Luther (de la Biserica Roșie) va deveni pietonală, urmând să găzduiască terase. Pentru a ajuta crearea unui mediu ambiental plăcut, urma să se renunțe la asfalt și să fie montată tocmai piatra cubică originală, de la începutul secolului, care a fost pusă la păstrare. Recunoaștem, ne-a încântat ideea. Asta până să trecem prin zonă ieri și să observăm Borduriada.

  Ne-a dat cu virgulă. Dacă faci o zonă pietonală, asta nu înseamnă că întreaga zonă e destinată… pietonilor? Atunci pentru ce mai este nevoie să delimitezi trotuarele de pe partea dreaptă și stângă a carosabilului, dacă renunți la carosabil? Și chiar dacă intenționezi să marchezi cumva trotuarele preexistente, de ce să recurgi la borduri din beton, care arată atât de ieftine (deși cu siguranță nu sunt), dacă intenționezi să pui piatra cubică de pe vremea Imperiului? Nu crezi că vor arăta ca nuca-n perete?

  Ce putem spune în încheiere? Eventual să o cităm pe baba Sarca dintr-un sat bănățean, căci acolo ne îndreptăm oricum: „Las’ că-i bine! Mai rău să nu fie!”.


  (P.S. da, știm că momentan va fi pietonală doar în weekend, dar se intenționează pe viitor să devină definitiv pietonală. Dacă tot faci ceva, nu faci pe termen lung?)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din păcate în Arad se fac lucrări de prost gust, fără nicio logică! Măcar de ar da proștii de la primărie o fugă până la tm sau Oradea sa vadă cum arată o zonă pietonală!
   La fel au făcut la stadion, totul arată chicios în orașul ăsta, cum p masii ajung toți prostii la primărie nu știu.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. nu este o rusine sa te inspiri de la un om mai priceput ca tine.mergeti dnlor de la primarie ,la orase mai dezvoltate,Oradea,Tm,Cluj,si cereti indrumare.va fi vai si amar daca vi.e Balcea,cu Bibart ar fi multtt mai bn.dar cred ca PNL a fost destul la putere,si nu vedem nimic frumos,de durata si cu gust in Arad.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.