miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Alexandru Rafila: „Nu ne punem problema unui val șase în acest moment”

  de Special Arad | 21 februarie 2022, 3:13 PM | Naţional

  0

  Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, luni, că România a trecut cu bine peste valul cinci al pandemiei și că în acest moment „nu ne punem problema unui val șase”.

  Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări. În ceea ce privește cazurile de la ATI o primă țintă ar trebui să fie scăderea sub 50% a gradului  de ocupare, adică sub 900 de cazuri la ATI. În următoarele trei săptămâni există probabilitatea să ajungem la un număr de cazuri noi doar cu trei cifre în raportarea zilnică”, spune Rafila.

  Ministrul Sănătății a declarat că tulpina omicron devine cvasidominantă în România, pest 95% din secvențieri aratând că îmbolnăvirile sunt cu această tulpină, însă România a trecut cu bine peste acest val pandemic.

  Cred că a fost o bună abordare cea de dezvoltare medicale prespitalicesc și de dublare a testelor. Am trecut cu bine de acest val, a fost o abordare corectă din punct de vedere a sănătății publice care a ținut deschisă școlile, activitatea publică. Nu ne punem problema unui val șase în acest moment. Studiile sunt destul de limitate (n.red. în legătură cu varianta BA2 ) cred că trebuie să vedem mai multe studii”, a declarat ministrul Sănătății.

  Despre relaxări, Rafila spune că vor fi luate treptat, iar „o primă măsură va fi legată de renunțarea utilizării măștilor în exterior, mai puțin în spațiile aglomerate”. Ulterior, alte măsuri trebuie să permită reîntoarcerea la o activitate economică normală, a mai declarat ministrul.

  Sursa Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.