joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivA acceptat provocarea! Interviu cu Nicolae Ioțcu despre cât de armonios se îmbină politicul, administrativul, civilul și penalul la noi în Arad

  de Special Arad | 1 aprilie 2015, 6:45 AM | Interviuri | Pamflet

  3

  După negocieri dure, care au durat… practic un an calendaristic, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a acceptat provocarea! N-a fost ușor și nici încântător: credem că vă dați seama cum am fost primiți în cabinetul președintelui… răceală e puțin spus. Dar le-am suportat pe toate… o dată în viață ți se oferă șansa unui asemenea interviu, cu un astfel de personaj și, mai ales, cu întrebările noastre, nu cu unele stabilite prin contract de publicitate. N-am așteptat după cafele, n-am lălăit-o cu introduceri – am trecut la întrebări deîndată, să nu cumva să ne scape printre degete și să-l acapareze… ne-nțelegeți… alții…

  Special Arad: Domnule Ioțcu, sunteți cunoscut, admirat și invidiat în tot județul pentru carierele… ăăă… cariera dumneavoastră de mare om politic, excelent administrator al banilor publici, om credincios și „băiat bun”. Dincolo de aceste glume de 1 aprilie, domnule Ioțcu, vă simțiți împlinit?
  Nicolae Ioțcu: Sunteți niște mercenari și huligani de presă, care nu vreți decât să șantajați omul serios care face treabă pentru Județul Arad pentru că vă trebuie bani și trafic… numa` traficul și banii vă interesează și să faceți mișto de om!
  Special Arad: Domnule sulta… ăăăsta… președinte, noi n-am zbierat la dumneavoastră! V-am întrebat doar dacă vă simțiți împlinit! Știm de case, de mașini, de toate… dar întrebarea tot asta e: chiar vă simțiți împlinit?
  Nicolae Ioțcu: Poți să știi că mă simt împlinit, băi, ăsta! Dintr-un copil sărac de la țară, din Căprioara, care a trecut prin greutăți, a pornit de jos, a fost un fochist de mare angajament care venea la serviciu îmbrăcat într-o vestă minunată, cu două căprioare ieșite în relief care porneau din pectoralii vestei veneam la serviciu… dintr-un băiat sărac, deci, pe care-l amenda Parktronicul în 2003 pentru că nu avea bani de parcarea Daciei sale albe, din omul de paie a unui Don local – uite, am ajuns senator, apoi om cu bani, și acum, iată, președinte de consiliu județean! Cum să nu mă simt împlinit?!
  Special Arad: V-a purtat noroc vesta aia! O mai păstrați și acum?
  Nicolae Ioțcu: Nu, a fost o vestă minunată, dar s-a pierdut pe parcurs. Acuma port numa` de la Tommy Hilfiger în sus!
  Special Arad: Știm! Am observat, urmărind foarte desele materiale de presă locală în care apăreți îmbrăcat întotdeuna altfel. Apropo: felicitări  PR-ilor dumneavoastră angajați! Mai răzbiți cu prietenii, apropo?…
  Nicolae Ioțcu: Eu nu am PR-i angajați! Întreg județul este PR-ul meu, prin reprezentantul său în plan adminstrativ Consiliul Județean Arad! Am prieteni pentru că sunt băiat bun. Numai Guvernul României mi-a tăiat… ăăă… a tăiat din banii arădenilor 50 de milioane de euro!… cum ziceam eu însumi într-un interviu cu mine, „Pentru prima dată în ultimii 15 ani bugetul judeţului Arad e un buget mutilat! Este un buget care opreşte dezvoltarea acestui judeţ!”
  Special Arad: Păi noi ce ziceam?…ne-ați anticipat întrebarea: chiar, ai dumneavoastră, personali, câți erau de acolo? Ultimele noastre sondaje îndică ceva între 25 și 30%… dacă nu mai mult… deci de vreo 15 milioane v-a golit Ponta?
  Nicolae Ioțcu: Înțeleg unde bateți – sunteți niște huligani și vreți bani de la mine!
  Special Arad: Domnule Ioțcu, vă repetați! Jurăm cu mâna pe o Biblie ținută în mână de dumneavoasttră înșivă că nu vrem banii dumnevoastră. Poate cei de Oficiul de Spălare a Banilor ar avea nevoie… Nu avem nimic împotriva banilor în general, și noi ne cumpărăm de mâncare și de băut tot cu bani, dar nu ne plac banii făcuți de dumnevoastră! E ceva imoral sau ilegal în această selecție, până la urmă naturală?…
  Nicolae Ioțcu: Cum îi spuneam, într-un interviu, singurului ziarist echilibrat și inteligent și cult și director adevărat din Arad, cum cred că numai eu sunt – mă refer, desigur, la Andrei Ando –„Atâta timp cât sumele sunt dezvoltate egal, devenim egali în sărăcie, nu în dezvoltare şi în progres!” – am încheiat citatul.
  Special Arad: Inteligența dumneavoastră citând din inteligența dumneavoastră în cadrul unui interviu la comanda inteligenței dumneavoastră și semnat A.A. – iată un spectacol jurnalistic!… ce mai… o nuntă!
  Nicolae Ioțcu: Vă citez exact dintr-un memorabil interviu cu mine, apărut la comanda mea într-unul dintre ziarele adevărtate online din Arad și care este și printre cele mai echilibrate de la noi din țară: „Nu cerem altceva decât ce ni se cuvine. Cerem să putem termina de modernizat secţiile de specialitate ale Spitalului Judeţean, cerem să putem moderniza drumurile judeţene, cerem să putem investi în cultura arădeană. Cerem toate aceste lucruri, care ni se cuvin, dar ne-au fost luate de baronii PSD.  Semneaza si tu petitia!” – cum am scris și pe Facebook!
  Special Arad: Domnule Ioțcu, ne-ați spart cu asta! Sincer, nu ne așteptam la atâta tupeu… ăăă… petiție din partea dumneavoastră!
  Nicolae Ioțcu: Pentru că voi sunteți decât niște huligani de presă…
  …moment la care nouă ni s-a oprit reportofonul, că s-a terminat bateriaiar Ioțcu a dat cu telefonul de țiment, de și l-a spart a nu știu câta oară…

  Am mai apucat doar atât – să cităm din clasici: în finalul acestui senzațional interviu, nu putem decât să vă transmitem, domnule Ioțcu, un călduros Allah Akbar și peace & love,

  (Notă: Acest interviu s-a desfășurat, desigur, exclusiv în creierul nostru, cu prilejul Zilei Internaționale a Poantelor, 1 Aprilie să trăiască. Imaginația s-a lăsat invadată de documentare și invers -, dar la fel de bine și de exact se putea desfășura și în realitate.)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.