duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai tari 10 păcăleli de 1 aprilie din istorie

  de - | 30 martie 2018, 2:44 PM | LOL

  0

  În fiecare an, pe data de 1 aprilie, celebrăm Ziua Păcălelii. Cu aceasă ocazie avem motiv să le facem farse prietenilor sau colegilor. Deşi este cunoscută pe întreg mapamondul, ziua 1 aprilie nu este considerată sărbătoare naţională în niciun stat din lume.

  Iată câteva dintre păcălelile care au făcut istorie, o listă alcătuită de europafm.ro:

  1. BBC şi recolta de spaghetti

  În 1957, postul de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj detaliat despre recolta foarte bună de spaghetti din livezile de arbori de spaghetti din Elveţia. Reportajul au avut un succes uriaș, sute de telespectatori au sunat la redacție întrebând cum ar putea obține și ei un copac de spaghetti să-l planteze în curte.

  2. Vezi în culori cu un ciorap de damă peste ecran

  1 aprilie 4 1

  Nici suedezii nu sunt mai prejos când vine vorba de farse. În 1962, la postul național de televiziune suedez, doi fizicieni au explicat audienței cum își pot face singuri televizoare în culori dacă întind un ciorap de damă, de nailon, peste ecran. Ei au descris în termeni științifici cum are loc refracţia luminii în fibrele de nailon, exact ca-n tubul catodic al televizoarelor color. A urmat un val de reclamații furioase din partea telespectatorilor dezamăgiți că metoda n-a funcţionat.

  3. Trei planete reduc din gravitaţia Pământului

  1 aprilie 3

  În 1976, un reputat astronom britanic a explicat la Radio BBC 2 că din cauza unei alinieri istorice între planetele Pluto, Jupiter și Terra, gravitaţia pe Pământ urmează să fie redusă în mod semnificativ. Astronomul le-a cerut ascultătorilor ca fix la 9:47 să sară ca să experimenteze imponderabilitatea la ei acasă. Liniile telefonice s-au umplut ulterior de ascultatori care au descris convingător că au simţit reducerea gravitaţiei exact la ora precizată.

  4. Coadă mare la hamburgerul pentru stângaci

  the ultimate hamburger

  În 1998, lanțul american de fast-food Burger King a publicat reclame în toate marile ziare pentru a anunța că a pus în vânzare hamburgerul pentru stângaci, în care toate ingredientele și condimentele sunt rotite cu 180°, astfel încât să se poată bucura de ele în mod corect și stângacii. S-au format cozi mari. Clienții voiau să se asigure că primesc hamburgerul corect și că nu se încurcă comanda lor – hamburgeri pentru stângaci livrat dreptacilor.

  5. Lăsaţi-l pe PI în pace

  1 aprilie 5

  Tot în 1998, într-un jurnal științific din statul american Alabama a apărut un articol în care se relata că Parlamentul urmează să redefinească valoarea numărului PI de la 3.14159 etc la 3, la cererea bisericii și ca să fie de acord cu valoarea precizată în Biblie. Parlamentul local a fost inundat de telefoane furioase ale alegătorilor care au cerut deputaților să-l lase pe PI în pace.

  6. Înrolarea pisicilor în trupele speciale

  pisica

  În 2013, armata americană a anunțat că începe să înroleze și pisici, nu doar câini, în rândul trupelor speciale. Anunțul publicat în Jurnalul Oficial al armatei preciza că se caută pisici sănătoase, agile şi capabile să sară cel puțin doi metri și jumătate înălțime, care vor fi folosite și antrenate să zgârâie, muşte şi să scuipe inamicii.

  7. Big Ben în format digital

  maxresdefault 1

  În 1980, BBC a anunţat că, pentru a putea ţine pasul cu vremurile, Big Ben va trece la formatul digital. Anunţul i-a şocat pe ascultători, care au început imediat să protesteze. Iar BBC-ul din Japonia a anunţat chiar că acele ceasului vor fi vândute primilor patru ascultători.

  8. Cadavrul monstrului din Loch Ness

  1 aprilie 9

  Pe 1 aprilie 1972, ziarele din toată lumea scriau că a fost descoperit cadavrul monstrului din Loch Ness, de o echipă de cercetători. Jurnaliştii relatau chiar că are peste cinci metri lungime. Însă când cadavrul a fost analizat, s-a descoperit că era vorba, de fapt, de o focă-elefant, iar John Shields, angajatul unei grădini zoologice, a mărturisit că el a plasat leşul în acel loc, asta după ce a făcut “mici” modificări la el.

  9. Destinaţia „Punct şi virgulă” din oceanul Indian

  Insula Capri6 Italia 2016

  În 1977, The Guardian a realizat un material amplu despre San Serriffe, o mică ţară situată în Oceanul Indian, formată din mai multe insule şi care are forma semnului punct şi virgulă. Telefoanele redacţiei au sunat toată ziua, cititorii dorind să afle informaţii despre ceea ce părea un loc perfect de vacanţă, însă toţi au fost dezamăgiţi când au aflat că era vorba doar de o farsă.

   

  10. Margaret Thatcher + Mihail Gorbaciov = LOVE

  thatcher and gorbachev

  Pe data de 1 aprilie 1987, în cotidianul britanic Daily Mirror apărea o ştire care trebuia să şocheze lumea politică din întreaga lume: prim-ministrul Regatului Unit, Margaret Thatcher, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, trăiau o poveste de dragoste. Ziariştii aveau şi o dovadă în acest sens: o fotografie cu cei doi stând la o masă şi alintându-se. Opinia publică a fost şocată la acea vreme să afle că Doamna de Fier, fiind femeie căsătorită, a putut face acest gest. Într-un final, reprezentanţii presei au dezvăluit faptul că cele două persoane surprinse în imagine erau, de fapt, sosii ale celor doi lideri politici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.