sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Falcă a început „construcția” Metropolei Arad-Timișoara! Deocamdată cu blocuri ANL și o pizzerie

  de Tudor Bogdan | 1 aprilie 2017, 1:30 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  0

  Este mult până departe, e clar, dar undeva trebuie să înceapă megaproiectul metropolei „Arad-Timișoara”… sau „Timișoara-Arad” (încă nu s-a ajuns la un numitor comun satisfăcător pentru ambele părți, în ceea ce privește denumirea). Rezoluția prin care cele două municipii își iau angajamentul de a construi zona metropolitană a fost semnată anul trecut, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre acest subiect. Iată că inginerul de drumuri Gheorghe Falcă e nerăbdător și a luat problema în mâini, ca de obicei, considerându-se pe deplin abilitat să pună chiar el piatra de temelie în viitoarea metropolă.

  Din surse deocamdată neverificate am aflat că primarul Aradului a contactat și chiar a contractat o firmă de construcții din Moldova pentru construirea a nu mai puțin de 300 de blocuri ANL între Aradul Nou și Șagu, pe marginea drumului E671, adică șoseaua veche de acces spre Timișoara. De ce tocmai din Moldova și nu… – să zicem – Pro Arhitectura? Este cât se poate de evident și șmecheresc, e o obsesie rămasă de la campania electorală de anul trecut, în ceea ce privește Moldova, dar e și o tactică de a arăta ANI-ului că el nu confundă treburile orașului cu treburile familiale. Cu alte cuvinte, Falcă încearcă să „combată” ANI-ul cu ANL-uri! Vizionarul Falcă vede mult mai departe, de fapt, își imaginează deja bannere imense atârnate peste tot în Moldova cu mesajul „Ridicați-vă, Moldova! Și haideți să locuiți la Arad! Avem PIZZA cu duiumul!”

  Asta cu pizza… a luat-o în serios, deoarece specificarea expresă a lui Gheorghe Falcă pentru firma de construcții a fost și construirea unei pizzerii undeva la mijloc. Gura lumii spune că nu va fi nicio pizzerie cunoscută din oraș, ci își va deschide chiar Falcă una! Se vehiculează că la o pizza cu patru felii cumpărată se va da o felie gratis!

  Mai mult! Din alte surse am aflat că primarul încearcă să-l convingă pe Nicolae Ioțcu să aducă mai degrabă aici bisericuța sa, decât lângă Moara cu Noroc sau unde naiba. „Până să se contureze Metropola o să ieși de după gratii, Nicule! Ne trebuie o biserică, e obligatoriu! Gândește-te, o să dai examenul ăla la Teologie și ai putea deveni dup-aia primul preot al acestei zone metropolitane!” – se pare că-i spunea Falcă condamnatului Ioțcu, potrivit martorilor.

  „Este doar începutul proiectului de Regenerare Urbană, faza a doua, cu prelungirea în zona metropolitană!”, a zis Falcă într-o întrunire secretă (adică… nu chiar atât de secretă precum credea el, din moment ce am aflat!). Am intrat chiar în posesia unei înregistrări în care am recunoscut vocea lui Gheorghe Falcă. Iată ce spunea: „Pregătiți-vă pentru ceva cu adevărat extraordinar! Dacă o să câștig și cel de-al cincilea mandat de primar, între Șagu și Vinga vom începe construirea unor zgârie-nori! Urmează să-i contactez pe arhitecții ăia de la New York care vor să facă un zgârie-nori atârnat de un meteorit. Vrem și noi ceva din ăsta excentric, ieșit din comun, nemaivăzut în România sau chiar în întreaga lume! Vom fi în centrul atenției… ce mai! În centrul Lumii vom fi! Iar la margini… stați, stați să vedeți! La margini vor fi un Lidl și un Kaufland! Genial, așa-i?”.

  În caz că vă întrebați ce spune despre toate acestea primarul Timișoarei, Nicolae Robu, să știți că ne-am pus aceeași întrebare și chiar acum câteva minute l-am contactat.

  „Auziți, domnilor de la PressAlert sau de unde sunteți… scuze, n-am auzit bine, că-s în trafic de influență… vreau să zic în trafic! În trafic și conduc! Am destule probleme acum cu DNA-ul, sunt convins că ați auzit. Sunt nevinovat, desigur… dar n-am avut timp să mă ocup de Metropolă. Am eu alte probleme pe cap. Un metrou, mai întâi, aici, la Timișoara, că noi suntem fruncea!”

  „Dar v-a anunțat primarul Aradului că intenționează să înceapă construcția metropolei așa, după capul lui, cum vrea el?”, l-am întrebat.

  „Da, da… mi-a zis ceva… printre plafoane cu PIB-ul și locuri de muncă cu miile și rată de șomaj zero în Arad. I-am zis că în județul lui poa’ să facă ce vrea, din partea mea. Ba mai mult, mi-a zis că vrea ceva blocuri de culoare MOV! Adică (n. red – râde)… mă-nțelegeți? Mi se rupe și-n același timp îmi place! E culoarea lui preferată, din câte am înțeles, dar e culoarea Timișoarei!!! Ahahah! Hai Poli!”, urla Robu de răgușea deja și ne-a fost frică să nu cumva să facă vreun accident rutier de la atâta extaz spontan, așa că (de nervi, implicit) am închis apelul și ne-a sărit în ochi data de azi, afișată pe ecranul telefonului: 1 Aprilie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.